Hem POLITIK 150 miljoner till satsning på gymnasieskolors introduktionsprogram

150 miljoner till satsning på gymnasieskolors introduktionsprogram

Publicerat av: Redaktionen

Regeringen satsar på att stärka introduktionsprogram vid utsatta gymnasieskolor.

I vår ändringsbudgeten för 2017 avsätts 150 miljoner kronor för ändamålet.

Vår ändringsbudgeten bygger på en överenskommelse mellan regeringen och Vänsterpartiet.

150 miljoner till satsning på gymnasieskolors introduktionsprogram

Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister

– Introduktionsprogrammen har växt de sista åren och för att öka andelen elever som blir behöriga till nationellt program tillför regeringen i samarbete med Vänsterpartiet 150 miljoner kronor för att stärka utbildningarna, säger Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister.

Utgångspunkten för satsningen på utsatta gymnasieskolors introduktionsprogram är att medlen fördelas utifrån de behov som finns hos huvudmännen.

Det kan handla om anställning av olika personalkategorier. Även samverkan med det civila samhället eller insatser för ökad kontakt med vårdnadshavare är åtgärder som ryms inom satsningen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>