Hem Efter plugget Virtuellt första spadtag för Urban Escape

Virtuellt första spadtag för Urban Escape

Publicerat av: Redaktionen

Virtuellt första spadtag för Urban Escape

-Fjärdeklassare från Hässelby utvecklar Galleriankvarteret i Minecraft

Idag höll AMF Fastigheter och Microsoft pressträff när Loviselundsskolans fjärdeklassare tog ett virtuellt första spadtag för Urban Escape Stockholm. Urban Escape-kvarteret presenterades i spelet Minecraft där eleverna byggde egna versioner av kvarteret. Under pressträffen invigdes även utställningen om kvarteret runt Gallerian på temat ”igår, idag och imorgon”.

gallerianUrban Escape Stockholms första spadtag togs i innovationens och kreativitetens tecken. Vid dagens pressträff i Gallerians lokaler presenterades det 130 000 kvadratmeter stora kvarteret med sina fem fastigheter, gator och torg i en egen Minecraft-värld.

Loviselundsskolan fjärdeklassare inledde pressträffen genom att rasera en del av spelvärlden på en 385 tum stor skärm för att sedan bygga sina egna drömversioner av kvarteret.

– Barnens kreativitet är inspirerande. De har byggt fantastiska versioner av kvarteret i Minecraft, och de är ju framtidens besökare av Urban Escape Stockholm. För oss är det viktigt att arbeta med medskapande och att involvera olika åldrar, organisationer, branscher och företag för att utveckla platsen, säger Karolin Forsling chef stadsutveckling och marknad, AMF Fastigheter.

Microsoft är strategisk partner till Epicenter, Stockholms första innovationshus och del av Urban Escape-kvarteret. Under pressträffen pratade Joke Palmkvist från Microsoft om hur spel som Minecraft är ett kreativt utbildningsverktyg.

– Genom att använda spel som Minecraft i skolan får eleverna nya möjligheter att utvecklas i en miljö som också utmanar dem kreativt. Minecraft blir en naturlig brygga till att jobba med kodning i klassrummet, vilket är en förutsättning för att eleverna ska förstå den digitala världen. Och att i framtiden kunna koda sitt eget Minecraft, sitt eget Snapchat eller nästa Spotify, säger Joke Palmkvist, affärsområdesansvarig skola och högre utbildning, Microsoft.

Under pressträffen invigdes också en utställning om kvarteret som löper från 24 augusti till och med 13 september. Utställningen tar med besökaren på en tidsresa genom kvarterets historia från sent 1800-tal till och med år 2019 när kvarteret Urban Escape Stockholm är färdigbyggt. Utställningen äger rum i Gallerian på tre olika ytor som gestaltar kvarterets dåtid, nutid och framtid. Under perioden kommer besökarna även att kunna bygga sina egna versioner av Urban Escape i Minecraft vid framtidsytan.

Team ProPain är ett spel-community som har byggt det digitala kvarteret i Minecraft så som det färdiga Urban Escape-kvarteret ska se ut år 2019

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>