Hem Nyheter Sveriges viktigaste chefer hyllades på Skolledare21

Sveriges viktigaste chefer hyllades på Skolledare21

Publicerat av: Redaktionen

Under Skolledare21 hyllades, under högtidliga former Sveriges viktigaste chefer på Berns Salonger i Stockholm.

På scenen delades priserna, Årets rektor, Årets digitaliseringsledare och Ung skolledare ut.

Semira Vikström kammade hem priset Årets rektor, Jenny Nygren vann Ung Skolledare och Stojanka Drinic utsågs till Årets digitaliseringsledare. Skolledargalan på Skolledare21 som genomfördes för andra året i rad fyllde Berns Salonger igår med Sveriges viktigaste chefer.

Årets vinnare är följande: 

Årets rektor

Semira Vikström – Rektor på Visättraskolan, Huddinge kommun

Sveriges viktigaste chefer hyllades på Skolledare21Semiras ledarskap har fört en skola i ett socio-ekonomiskt utsatt område från att vara bortvald och ha dåliga resultat till att få ett av Skolinspektionens toppomdömen. ”En av de bästa skolor vi varit på”.

Semiras arbete har lett till en trygg arbetsmiljö med struktur, kunskap, delaktighet och trivsel som ledord. En framgångsfaktor är en tydlig organisation med rätt person på rätt plats. ”Alla borde få ha en Semira som rektor” säger medarbetarna.

Prisvärd: Lärarförbundet Skolledare och Lärarstiftelsen.

Ung Skolledare

Jenny Nygren – Rektor på Oxievångsskolan, Malmö Stad

Stolt men aldrig nöjd. Med en oförtruten glöd leder Jenny Nyberg en skolenhet där hennes förståelse för organisationsbyggande har haft avgörande betydelse för framgång.

Prisvärd: Meet In Grid

Årets digitaliseringsledare

Stojanka Drinic – Biträdande rektor på Nya Elementar, Stockholm stad

Stojanka brinner för att skapa en lärande organisation där digitaliseringen är en naturlig drivkraft. Hon inspirerar till samarbete med andra skolor, tar emot studiebesök och har engagerat skolan i forskning och utveckling av digitala lärresurser.

Stojanka har alltid medskapande och reflektion som grund och använder digitaliseringens alla möjligheter att inspirera elever och lärare och får dem att gemensamt skapa en skola i sin tid.

Prisvärd: Atea Skola

Skolledare21 är en återkommande konferens, mötesplats och gala för Sveriges samtliga skolledare, våra viktigaste chefer.

Skolledare21 arrangeras av Meet In Grid i nära samarbete med Lärarförbundet Skolledare. Innehållet formas i dialog med biträdande rektorer, rektorer, och skolchefer i både kommunal och fristående verksamhet över hela landet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>