Pandemins konsekvenser för antagning till högskolan ska ses över
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Pandemins konsekvenser för antagning till högskolan ska ses över

Pandemins konsekvenser för antagning till högskolan ska ses över

Publicerat av: Redaktionen

Konsekvenserna av covid-19-pandemin för gymnasieelevers möjligheter till högskolestudier behöver ses över.

Universitets- och högskolerådet får nu i uppdrag att följa upp eventuella konsekvenser av pandemin i fråga om tillträde och antagning till högskoleutbildning för studerande i gymnasieskolan.

Pandemins konsekvenser för antagning till högskolan ska ses överUniversitets- och högskolerådet (UHR) ska följa upp eventuella konsekvenser av covid-19-pandemin när det gäller tillträde och antagning till högskoleutbildning för de elever som studerar i gymnasieskolan.

Vid behov ska UHR vidta de åtgärder som bedöms nödvändiga. Uppdraget ska genomföras i dialog med Skolverket, universitet och högskolor och andra relevanta aktörer.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>