2,5 miljoner kronor till Norrland

– Det känns fantastiskt att vi får detta stöd som gör att vi kan ge fler barn och unga möjligheten att utvecka sin egen drivkraft och att våga tro på dig själv.

2,5 miljoner kronor till Norrland 1– Vi strävar alltid efter att ge alla skolor i Västerbotten samma möjligheter och detta stöd gör att vi kommer kunna öka närvaron i hela länet vilket är underbart, säger Frida Wimelius regionchef för Ung Företagsamhet Västerbotten.

Ung Företagsamhet vill att fler barn och ungdomar ska få möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap inom ramen för sin skolgång. Forskning visar att dessa elever klarar sig bättre senare i livet – som entreprenörer och som anställda. Genom stiftelsens stöd kommer Ung Företagsamhet fokusera på yrkesprogrammen I gymnasiet samt varje UF-regions mesta landsbygdskommun. I detta samarbete återfinns även en särskild Norrlandssatsning enligt Ingvar Kamprads vilja och testamente.

– Vi känner stort förtroende för Ung Företagsamhets verksamhet efter fem år av samarbete. Ung Företagsamhet har på ett föredömligt sätt arbetat med att förstärka ungt företagande i yrkesprogrammen och i landsbygdskommuner. Vi ser fram emot de kommande fem åren och nu med ett särskilt fokus på Norrland, säger Lena Fritzén, verkställande ledamot i Familjen Kamprads stiftelse.

Familjen Kamprads stiftelse har varit partner till Ung Företagsamhet sedan 2014. Stiftelsen stödjer forskning och utbildning i entreprenörskap – särskilt för en levande landsbygd, miljö, äldres livskvalitet, medicin, arkitektur, inredning och design. Stiftelsens ledord är verklighetsnära och till nytta för de många människorna.