Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA – Framförallt har barnen fått en mycket bättre lärandemiljö

– Framförallt har barnen fått en mycket bättre lärandemiljö

Publicerat av: Redaktionen

Futurum har tidigare berättat om vilka fina skolgårdar som mötte eleverna efter sommarlovet.

Idag gör vi nedslag på Glommagården, en av våra förskolor som fått en rejäl uppfräschning under sommaren.

Karin Schöldborg har varit förskollärare i över 30 år, varav 28 år i Kumla. De senaste tre åren har hon arbetat på avdelningen Norrgården på förskolan Glommagården i Adolfsberg, där hon även tillträtt rollen som utvecklingsledare.

– Framförallt har barnen fått en mycket bättre lärandemiljö

Karin Schöldborg, förskollärare på Glommagården

Under sommaren har Karins avdelning genomgått en rejäl uppfräschning och Futurum var på plats för att se hur slutresultatet blev.

– När jag började jobba på Glommagården för tre år sen hade min avdelning en helt annan känsla än vad den har nu.

Det var bland annat murriga färger på väggarna, gamla spikhål och hyllor lite varstans som tog onödig plats.

– Dessutom studsade ljudet omkring i lokalerna på grund av parkettgolvet, så sammantaget kändes det som att det fanns mer att önska av barnens lärandemiljö, och även vår arbetsmiljö såklart, berättar Karin.

Ingen blev gladare än Karin när det stod klart att Glommagården skulle genomgå en invändig upprustning och det riktigt lyser om henne när hon berättar om alla förbättringar.

– Framförallt har barnen fått en mycket bättre lärandemiljö utan massor av störande element. Väggar, dörrar och fönster är invändigt målade i ljusa kulörer, vi har fått nya toaletter, en kyl och frys, dimmerbara ljuskällor och hyllor där de faktiskt behövs, säger Karin.

– Det bästa av allt är nog det ljuddämpande golvet, något som inte minst har påpekats av våra vårdnadshavare. Vi har fått många kommentarer om att just golvet gjort att arbetsmiljön, både för oss och för barnen, har blivit så mycket mer inspirerande nu. Det är som att kliva in i helt nya lokaler. Nu möts man av ett lugn och känslan av att det är så fräscht, säger Karin.

– Det som har varit så positivt med hela denna process är att vi kunna vara med och påverka hur vi ville ha det. Vi hade hela tiden en dialog med Futurum där vi kom med önskemål, och även när vi inte fick igenom allt vi önskade oss möttes vi hela tiden halvvägs. Det var ett givande och tagande, fortsätter Karin.

Förvaltare Anton Johansson instämmer.

– Samarbetet har fungerat bra i alla led, från förskolechef till vaktmästare. Att förskollärarna och barnen trivs är ju vårt huvudmål, så det blir en gemensam vinning när vi genom dialog lyckas komma med smarta lösningar, säger Anton.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>