Hem POLITIK Norsjö kommuns lärarsatsning nominerad till europeiskt pris

Norsjö kommuns lärarsatsning nominerad till europeiskt pris

Publicerat av: Redaktionen

Norsjö kommuns lärarsatsning har blivit nominerad till Innovation in Politics Awards.

Priset delas ut av den europeiska ideella stiftelsen ”Innovation in Politics Institute”, till de politiker i Europa som har modet att bryta ny mark genom innovativa projekt.

Norsjö kommuns lärarsatsning nominerad till europeiskt pris

Stiftelsen är ett europeiskt stödnätverk för politiker och politiska institutioner som består av en oberoende av grupp privatpersoner. Detta är tredje året i rad som stiftelsen delar ut priset till modiga och nyskapande politiker. Tanken är att uppmuntra och sprida innovativt och inspirerande politiskt arbete.

– Till min stora glädje har en medborgare hört av sig till oss för att nominera Norsjös lärarsatsning. Verkligen ett inspirerande initiativ! Som redan verkar ha gett resultat, säger Lisa Pelling från The Innovation in Politics Institute, i ett e-post till kommunen.

Magnus Eriksson (S), Ordförande utbildnings- och omsorgsutskottet, är den politiker som kommer representera lärarsatsningen i nomineringen.

– De är hedrande att få företräda de politiska mod som ligger bakom lärarsatsningen. Jag kan ödmjukt konstatera att vi lyckats hitta en väg till lösning, på ett bekymmer som är aktuellt i hela Sverige, säger Magnus Eriksson.

The Innovation in Politics Awards är uppdelade i åtta kategorier: Livskvalitet, Välstånd, Arbete, Ekologi, Civilisation, Demokrati, Mänskliga rättigheter och Samhällsgemenskap.

Juryn till priset består av ett tusen européer. De tio bidragen som fått flest poäng av juryn i varje kategori går till final och presenteras på en gala. Av finalisterna kommer den med högst poäng i varje kategori att belönas med en utmärkelse, Innovation in Politics Award.

Juryn kommer att bedöma de inkomna projekten i enlighet med fyra kriterier: Innovation, deltagande, bygger förtroende och hållbarhet. Finalisterna i varje kategori bjuds in till en prisceremoni i Berlin den 4 december 2019.

Politiker från Sverige har två gånger tidigare vunnit en Innovation in Politics Award; Veronica Andersson (S) för Nyköpingsmodellen och Camilla Andersson Sparring (C) för Kockduellen.

– De känns fantastiskt att vi, i en liten kommun som Norsjö, kan bli uppmärksammade på europeisk nivå för vårt innovationstänkande och en satsning som gynnar eleverna i Norsjö, avslutar Magnus Eriksson.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>