Nu ska elever i Gagnefs kommun bli sina bästa jag
Hem SKOLNIVÅGRUNDSKOLA Nu kommer elever i Gagnefs kommun bli sina bästa jag

Nu kommer elever i Gagnefs kommun bli sina bästa jag

Publicerat av: Redaktionen

Under flera år har grundskolor i Leksands och Rättviks kommuner fått lära sig om Lika Olika-metoden.

Den ska minska mobbning och utanförskap, få fler att må bättre och hjälpa barnen att bli sina bästa jag. Nu har turen kommit till skolor i Gagnefs kommun.

Lika Olika-metoden hjälper elever och skolpersonal att fördjupa och uppgradera sig inom sitt värdegrunds- och hållbarhetsarbete. Fokus är att ge insikt, kunskap och verktyg i våra mänskliga beteenden för att se bortom attityder och fördomar. Allt för att få fler att må bra tillsammans.

Nu ska elever i Gagnefs kommun bli sina bästa jag”Barn och unga idag blir mer eller mindre uppfostrade av sina mobiltelefoner. Den mellanmänskliga interaktionen har minskat markant, empatin har sjunkit och de sociala kunskaperna försämrats. Vi vuxna har helt enkelt ett viktigt jobb att göra för att ta tillbaka ansvaret för våra barns mående och utveckling. I den här satsningen på två skolor i Gagnefs kommun kommer eleverna att förstå att de är ovärderliga människor, som genom hur de beter sig mot varandra kan påverka sin omgivning och sin egen framtid”, säger Mary Juusela, vd och grundare av Lika Olika.

Satsningen på Lika Olika-projektet har pågått under flera år och är helt finansierat av Leksands Sparbank, som totalt har 1 500 000 kronor investerats bygdens barn och ungdomar. Hittills har åtta skolor i Leksands och Rättviks kommuner deltagit, vilket gjort att över 4500 elever plus ett hundratal lärare nåtts varit med i projektet. Nu har turen kommit till två skolor i Gagnefs kommun: Djuråsskolan och Mockfjärdsskolan.

”Vi hoppas att samarbetet med Lika Olika ger elever, skolpersonal och vårdnadshavare nya insikter. Vi fördjupar vårt värdegrundsarbete med metoden och hoppas på flera ringar på vattnet genom ökad tolerans, inkludering, empati samt förståelse för att vi alla är varandras arbetsmiljö”, säger Eva Backlund, biträdande rektor på Djuråsskolan.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>