Hem FORSKNING Skrivarstrul skapar problem för över hälften av alla europeiska familjer

Skrivarstrul skapar problem för över hälften av alla europeiska familjer

Publicerat av: Redaktionen

Försenade läxor, missade resor och jobbmöjligheter när skrivaren krånglar –

56 % av europeiska föräldrar har upplevt minst en jobbig situation tack vare att bläcket i hemmaskrivaren har tagit slut. Enligt ny forskning som offentliggjordes idag anser föräldrar att skrivarrelaterade panikögonblick kan vara kostsamma, tidskrävande och pinsamma.

Upptäckten att patronerna är tomma är ett vanligt scenario hos majoriteten av Europas hushåll: 87 % anser att det har hänt att de inte har skrivarstrulkunnat skriva ut ett dokument eftersom hemmaskrivaren fått slut på bläck eller inte haft tillräckligt med bläck för att slutföra jobbet. Detta enligt en europeisk undersökning bland föräldrar med barn i åldrarna 5-16 år, som utförts av det ledande företaget inom digital bildframställning, Epson. Men samtidigt som 1 av 5 föräldrar tycker det är opraktiskt att köpa nya bläckpatroner för hemmaskrivaren, är den situation de kan hamna i om de inte kan skriva ut hemma mycket värre.

I över hälften av fallen har en situation med lite eller inget bläck lett till en jobbig situation som påverkat alla hushållets medlemmar. Några föräldrar har angett barn som inte kunnat skriva ut läxor och viktiga dokument inför skolresor som de värsta situationer de har hamnat i. Bland yrkesarbetande föräldrar förekom exempelvis att behöva bege sig tidigt till kontoret – eller att behöva åka in extra – för att skriva ut dokument till ett kundmöte, eller att inte kunna skriva ut en ansökningsblankett eller ett CV till en jobbansökan.

Ofta ledde det värsta skrivarrelaterade panikögonblicket till onödiga utgifter för kostnadsmedvetna familjer – som till exempel att inte kunna skriva ut en rabattkupong inför en stor familjemiddag, eller att behöva betala avgifter för att skriva ut familjens flygbiljetter på flygplatsen.

Många europeiska föräldrar saknar full kontroll över hur familjens skrivare används, vilket enligt forskningen ofta kan vara orsaken till tomma patroner. Mer än en tredjedel av föräldrar med barn i åldrarna 5-16 år uppgav att deras barn har använt skrivaren utan deras vetskap.

I nästan hälften av fallen (46 %) har barn som använt skrivaren lett till en situation med lite eller inget bläck i hemmet. Föräldrarna gav exempel på hur detta lett till jobbiga situationer – till exempel att inte kunna skriva ut dokument inför ett jobbmöte eftersom barnen skrivit ut serier i färg från internet och använt allt bläck.

Patroner som håller på att ta slut kan inte bara förorsaka skrivarrelaterade panikögonblick, de är dessutom opraktiska och dyra att ersätta. Många europeiska föräldrar uppgav att de, i syfte att spara pengar, vidtar strikta åtgärder för att minska antalet utskrifter genom att sätta stopp för familjens ”utskriftsbovar”. Nästan hälften (45 %) medgav att de förbjudit barnen att använda hemmets skrivare; tre fjärdedelar uppgav bläckkostnaden som orsak.

Peter Settling på Epson säger: ”I dessa tider med on-demand-teknik är det inte konstigt att vi förväntar oss kunna skriva ut vad vi vill, när vi vill, från vår hemmaskrivare. När detta inte är möjligt på grund av att bläcket tagit slut eller håller på att ta slut, kan föräldrar hamna i verkligt jobbiga situationer. Att inte kunna skriva ut resedokument, arbetsmaterial eller läxor gör lätt europeiska föräldrar nervösa eller generade.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>