Hem EFTER PLUGGET Historiskt stor kultursatsning

Historiskt stor kultursatsning

Publicerat av: Redaktionen

Regeringen och samarbetspartierna satsar 3,4 miljarder kronor extra till kulturen.

Den största ökningen av kulturbudgeten någonsin i Sverige.

Historiskt stor kultursatsning

kulturminister Amanda Lind

Förslaget presenterades på onsdagen vid en pressträff med kulturminister Amanda Lind och biträdande finansminister Per Bolund. En del av detta ingår i höstbudgeten, annat är extra krisstöd både för i år och nästa år.

Kulturrådet kommer troligen att få flera nya uppdrag och mer pengar att fördela, bland annat till det fria kulturlivet, till regionala satsningar, till kulturskolorna, till Skapande skola och till läsning och Stärkta bibliotek.

– Jag är oerhört glad över tillskottet av pengar och vad de möjliggör, säger Kajsa Ravin, generaldirektör på Kulturrådet. Vi har haft täta dialoger med många aktörer som synliggjort behoven i kulturlivet. Det här ger oss förutsättningar att stötta kulturbranschen i rådande krisläge och förbättra chanserna till omstart när pandemin är över.

Kulturrådets styrelseordförande Svante Weyler tycker att det är glädjande att regeringen har insett hur pandemins effekter i kulturlivet är allvarligare än i många andra sektorer.

– Med de här tillskotten kan vi kanske både läka såren och bygga starkare strukturer för framtiden, säger Svante Weyler.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>