6 tankeväckande rapporter för skoldebattörer och för dig som är ansvarig för undervisningens kvalitet i klassrumet
Hem NYHETER 6 tankeväckande rapporter för skoldebattörer och för dig som är ansvarig för undervisningens kvalitet i klassrumet

6 tankeväckande rapporter för skoldebattörer och för dig som är ansvarig för undervisningens kvalitet i klassrumet

Publicerat av: Redaktionen

Ett nytt läsår har startat och Skolverket har beskrivit krisläget i svensk skola.

Deras åtgärdsförslag är av samma karaktär som tidigare när man under många år stöttat svensk skola för ökad likvärdighet.

Vi har tagit fram en ny reflektions- och inspirationsskrift som pekar på det som har störst påverkan på elevernas studiero, motivation och lärande: kvaliteten på alla lärares undervisning. Med andra ord den ordinarie undervisningen som pågår varje skoldag och totalt blir 100 miljoner lektioner per läsår.
Undervisningen är inte i fokus i skoldebatten. I den nya skriften har vi sammanställt några av de många rapporter som visat att den inte är i fokus i många skolors kvalitetsarbete heller.

Den 25/8 beskrev Skolverkets generaldirektör krisen i svensk skola på DN Debatt med att vi i Sverige inte har en skola för alla elever. Generaldirektörens åtgärdsförslag var i stort desamma som tidigare inklusive att flytta de skickligaste lärarna till de mest utsatta skolorna. Något som ännu inte varit framgångsrikt i Sverige och inte i några andra länder heller.

6 tankeväckande rapporter för skoldebattörer och för dig som är ansvarig för undervisningens kvalitet i klassrumet”We choose to go to the Moon”
Nu föreslår vi att någon pekar ut riktningen med en vision för skolan i kunskapsnationen Sverige. Det skulle kunna göras i stil med ett av president John F Kennedys många tal som av retorikforskare lyfts fram som mästerverk i ledarskap. Exempelvis: talet han höll vid Rice University i september 1962 – ”We choose to…”

”Vi väljer att systematiskt fokusera på skicklig undervisning på vetenskaplig grund i varje klassrum.”

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>