Hem EFTER PLUGGET Tillbaks i skolan och fördelar med att använda teknik för smarta hem

Tillbaks i skolan och fördelar med att använda teknik för smarta hem

Publicerat av: Redaktionen

Sommarlovet är över och hösten har kommit, barnen har återvänt till skolan men det finns en hel del lösningar i det smarta hemmet som gör övergången enklare, både för dem och dig.

Vi älskar våra barn och ingenting är viktigare än att se till att de är säkra i hemmet.

Många av oss föräldrar arbetar och det är inte alltid möjligt för oss att vara där med dem. Det som skönt är att det finns lösningar som IP-kameror, smarta lås och högkvalitativa larmsystem som kan ge oss en del sinnesro när vi inte är hemma.

Smarta lås och ringklockor

Tillbaks i skolan och fördelar med att använda teknik för smarta hem

Smarta dörrlås är något som dyker upp på allt fler hus och det finns flera fördelar med dessa. Har du ett smart dörrlås innebär detta att du inte behöver oroa dig om ditt barn glömmer sina nycklar.

Barnen kan fortfarande öppna dörren med en personlig kod eller via en app i sin smartphone. Som förälder får du en notis när dörren är upplåst och kan då slappna av, vetandes att ditt barn är hemma igen.

Det har också börjat dyka upp smarta ringklockor som placeras invid ytterdörren.

Dessa ringklockor har en inbyggd kamera som låter dig se i en smartphone vem som ringer på dörren. Kopplas samman med ett smart lås så kan du släppa in barnen även om du inte är hemma.

Säkerhetskameror

När barnen väl är hemma från skolan kan du hålla koll ett vakande öga på dem via smarta IP-kameror. Dessa är enkla att installera och oavsett om barnen slappar i trädgården eller fixar ett mellanmål i köket så kan du på distans ha koll på dem. Många säkerhetskameror har tvåvägskommunikation med högtalare och mikrofon vilket innebär att du kan prata med barnen!

Smart belysning

Smart belysning är idealiskt för barnfamiljer och underlättar vardagen på olika sätt. Det är enkelt för barnen att ta sig runt om det är mörkt men kan också bidra till minskade elräkningar. Du behöver inte tänka på att de glömmer släcka belysningen när de lämnar rummet. En rörelsesensor i kombination med smart belysning kan släcka denna när ingen rörelse detekteras i rummet. Ett annat plus är att uppkopplad belysning kan simulera närvaro i hemmet om ingen är hemma, perfekt för semestern till exempel.

Komplett säkerhet

Vill du ta steget fullt ut och få fullständig sinnesro rekommenderas ett larmsystem. Installera ett Plug & Play-larm, exempelvis  Somfy Home Alarm och ge barnen en personlig nyckelbricka för att kunna larma av när de kommer hem från skolan. Det behövs inga koder och de riskerar därmed inte att starta larmet oavsiktligt. För extra kontroll rekommenderas en rörelsedetektor i kombination med dörr- och fönstersensorer som ger en notis i din smartphone om att barnen kommit hem.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>