Högskolans ingenjörsstudenter visar upp de examensarbeten de arbetat med under våren
Hem EFTER PLUGGET Högskolans ingenjörsstudenter visar upp de examensarbeten de arbetat med under våren

Högskolans ingenjörsstudenter visar upp de examensarbeten de arbetat med under våren

Publicerat av: Redaktionen

Fredagen 3 juni visar Högskolans ingenjörsstudenter upp de examensarbeten de arbetat med under våren.

Ett 30-tal utställare kommer att visa upp sina resultat på ASSAR Industrial Innovation Arena och utställningen är öppen för allmänheten.

– Utställningen är ett bra tillfälle för studenterna att förklara för en allmän publik kring vad de har gjort i sina projekt. Att kunna presentera sitt projekt på ett populärvetenskapligt sätt är också ett examinationsmoment, så kom gärna förbi och träffa och prata med våra studenter och se alla de innovativa lösningar som de tagit fram, säger Anna Brolin vid Högskolan i Skövde.

Flera studenter har gjort examensarbeten tillsammans med företag, till exempel “Redesign of wall-mounted Drying cabinet” (ett samarbete med NIMO-verken) och “Ergonomics evaluation of workstation” (ett samarbete med FeelGood).

Högskolans ingenjörsstudenter visar upp de examensarbeten de arbetat med under våren

Roberto Carlos Barnhardt och Juan Carlos Núñez Hergueta har arbetat med sitt exjobb på ASSAR under våren. Foto: ASSAR Industrial Innovation Arena

– Det känns väldigt roligt för oss på ASSAR att öppna upp dörrarna för allmänheten och tillsammans med Högskolan i Skövde visa upp många goda exempel på samverkan mellan studenter och näringsliv som skapar faktisk industrinytta för företagen och ger möjligheter för studenterna att knyta goda kontakter för framtiden, säger Tanja Lundberg, projektledare för ASSAR.

Exempel från utställningen

Bland de 30-tal utställarna kan besökarna till exempel ta del av det examensjobb som Roberto Carlos Barnhardt och Juan Carlos Núñez Hergueta gjort under våren, där de hittat lösningar för hur man bygger AGV:er (Automated Guided Vehicles) billigare och med öppen källkod, för att på så sätt få en ökad användning av automatiserade förflyttningar i industrin.

Ett annat exempel är Jorge Beltra Fuerte och Elvira Rodriguez Baidez som vill göra industrirobotar mer lockande och tillgängliga för människor och som arbetat med en robot som kan rita det du ber den om.

Media hälsas välkomna!

När: Fredagen den 3 juni kl. 10:30 – 13:30
Var: ASSAR Industrial Innovation Arena, Kavelbrovägen 2b, Skövde

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>