Advania blir huvudpartner till Mattecentrum
Hem UTBILDNING Advania blir nu huvudpartner till Mattecentrum

Advania blir nu huvudpartner till Mattecentrum

Publicerat av: Redaktionen

Advania Sverige ingår samarbetsavtal med den ideella föreningen Mattecentrum.

Målet med samarbetet är att stärka ungas självförtroende inom matematik samt tydliggöra sambandet mellan matematik och tech.

Enligt en rapport från TechSverige kommer IT-branschen sakna 70 000 experter redan under 2024. Det finns ett samband mellan matematikintresse och intresse för tech och det behövs fler initiativ för att täcka kompetensgapet. Advania Sverige vill vara en del av lösningen genom att samarbeta med Mattecentrum.

Advania blir huvudpartner till Mattecentrum

Tomas Wanselius, CEO, Advania Sverige och Ellen Eriksson, generalsekreterare, Mattecentrum

– Vi är otroligt stolta över att ingå samarbetet med Mattecentrum för att inspirera unga att intressera sig mer för matematik genom att utforska nya sätt för lärande.

-Advania har med vår satsning på skola länge jobbat för att utveckla skolan, Sveriges viktigaste rum, och detta samarbete blir en väldigt välkommen förstärkning av det vi redan gör idag, säger Tomas Wanselius, CEO, Advania Sverige.

I Advanias åtagande som huvudpartner ingår det att stödja både den digitala och fysiska delen av Mattecentrums verksamhet.Bland annat kommer Advania att bistå Mattecentrum i utvecklingen av de digitala verktygen för lärande. Anställda inom Advania kommer också att ha möjlighet att engagera sig genom att dela med sig av sin kunskap och erbjuda läxhjälp inom matematik för barn och unga.

– Samarbetet med Advania ger oss möjlighet att utveckla vår läxhjälp ytterligare både digitalt och fysiskt. Deras stora kunskap inom tech och utbildning är ovärderlig för oss. Vi ser fram emot att tillsammans med Advania växla upp och fortsätta stärka det matematiska självförtroendet hos barn och unga, säger Ellen Eriksson, generalsekreterare Mattecentrum.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>