Hem SKOLNIVÅFÖRSKOLA Ny förskola i Landskrona satsar på toppmodern belysningsteknik

Ny förskola i Landskrona satsar på toppmodern belysningsteknik

Publicerat av: Redaktionen

Neptun är den första förskolan i Sverige som har installerat  en ny variant av dynamisk belysningsteknik, en belysning som liknar dagsljus.

En studie från Lunds Tekniska Högskola visar att belysningen ger bättre sömnkvalitet och därmed förbättrad vakenhet dagtid.

Ny förskola i Landskrona satsar på toppmodern belysningsteknik

Stadskärnan i Landskrona har de senaste åren genomgått en stor förändring. Gator och torg har upprustats, nya lekytor har skapats och nya bostäder har byggts. Som en del av denna utveckling öppnas nu en ny förskola på centralt läge, Ödmanssonsgatan 4-6.

Fastigheten har renoverats varsamt och original detaljer som kakelugnar har bevarats. Samtidigt har man inrett lokalen med den senaste tekniken. I lokalerna har man exempelvis installerat ett belysningssystem från Brainlit.

Neptun är den första förskolan i Sverige som har installerat Brainlits system. Ljusmiljöerna efterliknar dagsljus, vilket ger positiva effekter på hälsa och välmående. En studie från Lunds Tekniska Högskola visar att skolelever som vistas i lokaler med dagsljusbelysning får bättre nattsömn och därmed förbättrad vakenhet dagtid.

Förskolans inriktning kommer att vara digitalisering och naturvetenskap.

– Det här är en förskola som präglas av nytänkande. Vi ska bland annat prata med barnen om hur tekniken bakom digitaliseringen fungerar och använda olika digitala redskap för att få svar på frågor, säger Anna Meurling Alriksson, chef för förskoleverksamheten inom Landskrona stad.

Förskolan Neptun kommer att ha plats för cirka 60 barn när den är helt utbyggd.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>