Untitled 6
Hem APPAR Svenska Bowlingförbundet och Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet tar hjälp av Sparks Generation för att nå ut till unga!

Svenska Bowlingförbundet och Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet tar hjälp av Sparks Generation för att nå ut till unga!

Publicerat av: Redaktionen

Sparks Generation inleder samarbete med två nya förbund, Svenska Bowlingförbundet och Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet, för att hjälpa ungdomar i mellan-, högstadie- och gymnasieåldern att hitta en meningsfull fritid.

Prova-på-tillfällen kommer att erbjudas via Sparksapp.se, en digital plattform för unga. Detta är ett första steg av partnerskap där Sparks tillsammans med förbunden erbjuder unga ett brett utbud av fritidsaktiviteter, där det finns något för alla.

Alexandra Krook, grundare av Sparks generation förklarar;
– Att hjälpa unga in i en meningsfull fritid är en viktig pusselbit för att bidra till ungas psykiska och fysiska välbefinnande. En konkret åtgärd som är extra viktig nu i efterdyningarna av pandemin. Tillsammans med våra partners skall vi hjälpa varenda ungdom i detta land att hitta ett intresse som man tycker är kul och där man får växa tillsammans med andra, oavsett socioekonomisk bakgrund, ålder eller om du är nybörjare eller inte. Vi är därför extra glada att just Bowling, Amerikansk Fotboll, Flaggfotboll och Landhockeyn kommer med. Och fler är på väg in. I plattformen vill vi lyfta både stora och små förbund, kända som okända, och låta ungdomarna själva prova sig fram och välja vad som passar just dem.

Sparks Generations undersökningar visar att 83% av ungdomarna vill prova något nytt inom såväl idrott, konst, kultur, programmering med mera, men att man bara känner till en bråkdel av det lokala utbudet. SCB´s siffror från 2018-2019 visar att 35% av alla barn och ungdomar i åldrarna 10 till 18 år i Sverige saknar en regelbunden fritidsaktivitet efter skolan. En siffra som spås ha ökat rejält under pandemin. Därför kommer dessa partnerskap rätt i tiden.

– Vi är väldigt stolta över att ha inlett ett samarbete med Sparks Generation. I och med detta skapar vi bra förutsättningar för att locka unga till vår fantastiska sport, samtidigt som det också ligger rätt i tiden i och med pandemins utveckling. Tillsammans med Sparks Generation kommer Svenska Bowlingförbundet arbeta för att fler barn och ungdomar kan få en meningsfull fritid, säger Peter Hodor generalsekreterare på Svenska Bowlingförbundet.

Svenska Amerikansk Fotbollsförbundets (SAFF) generalsekreterare Fredrik Haraldson säger:

Untitled 6– Vi är väldigt glada och förväntansfulla över vårt nya samarbete med Sparks Generation. Med detta samarbete kommer vi tillsammans att skapa bra förutsättningar för att locka unga till våra fantastiska sporter. Vi ger samtidigt våra föreningar ett nytt och modernt verktyg som de kan använda för att barn och ungdomsverksamheten inom föreningen kan växa. Tillsammans med Sparks Generation kommer SAFF arbeta både långsiktig och kortsiktigt för att fler barn och ungdomar får möjlighet att upptäcka och pröva på vår verksamhet.

– På Sparks är vi självklart enormt glada över detta och ser fram emot ett kreativt och givande samarbete med framtidssatsande Bowlingförbundet och SAFF. Det är ett led i vårt arbete att erbjuda förbund, föreningar och ungdomsverksamheter inom alla olika intressen att nå ut till och välkomna unga som nybörjare till sina fina verksamheter, via kanaler där unga är och på sätt som unga själva önskar. Vi är helt övertygade att det finns något för alla därför vill vi lyfta fram hela smörgåsbordet av aktiviteter, säger Alexandra Krook.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>