Nytt koncept hjälper skolor att motivera eleverna
Hem SKOLNIVÅGRUNDSKOLA Nytt koncept hjälper skolor att motivera eleverna

Nytt koncept hjälper skolor att motivera eleverna

Publicerat av: Redaktionen

Motivation i grundskolan är något som ofta saknas bland elever, och det är inte alltid lätt för lärare att väcka motivationen.

Genom att kombinera studie- och yrkesvägledning med entreprenörskap i skolan kan man skapa motivation till lärande och väcka nyfikenhet kring elevernas egen framtid – och arbetet kan börja redan i grundskolan

(https://www.skolverket.se/skolutveckling/inspiration-och-stod-i-arbetet/stod-i-arbetet/arbeta-med-entreprenorskap-i-grundskolan).

Att på olika sätt samarbeta med samhället och arbetslivet är ett mål som finns tydligt formulerat i läroplanen. Genom att få testa på entreprenörskap får eleverna tillfälle att träna på förmågor som att kunna lösa problem, vara kreativ, ta initiativ och samarbeta. Det är något som också kan motivera eleverna och som de kommer att ha nytta i vidare studier, som anställd eller som företagare.

Nytt koncept hjälper skolor att motivera eleverna

VINNARNA E-KAMPEN 2020, BEE REFLECTIVE!

E-kampen är ett utbildningskoncept där elever i årskurs 7-9 under två dagar får prova på livet som entreprenör och är framtaget av stiftelsen STARTcentrum och Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien som jobbar med just detta.

Kort information om e-kampen:

Under två dagar får eleverna prova på att vara företagare, arbeta kreativt och komma på egna affärsidéer. De får sedan testa idéerna i praktiken för att få en känsla för och inblick i hur det är att vara entreprenör. Läraren leder dessa dagar och får hjälp från startcentrum med upplägg, övningar och handledningsstöd.

Eleverna delas upp i grupper om 3-4 personer. Under dag 1 arbetar eleverna med övningar i entreprenörskap och kreativitet samt utvecklar en egen affärsidé. Under dag 2 får de sedan prova på att driva sina egna företag och testa idéerna i verkligheten. Dagen avslutas med reflektioner och eventuell inspelning av ett tävlingsbidrag. E-kampen kan genomföras hela året och det är gratis för skolan. Om de vill vara med och tävla året 21/22 behöver tävlingsbidrag vara inne senast 15 April 2022. Här hittar du mer information: https://ekampen.se

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>