Hem NYHETER AI-teknologiskt bolag ny medlem i branschorganisationen för utbildningsteknologi

AI-teknologiskt bolag ny medlem i branschorganisationen för utbildningsteknologi

Publicerat av: Redaktionen

Branschorganisationen för utbildningsteknologi, Swedish Edtech Industry, välkomnar nu ett helt nystartat bolag, startat av forskare vid Stockholms Universitet.

Swedish Edtech Industry startade så sent som i januari 2017 och samlar företag som levererar utbildningsteknologi till utbildningssektorn.

AI-teknologiskt bolag ny medlem i branschorganisationen för utbildningsteknologiAtt intresset hos bolagen är så stort att gå med i branschorganisationen visar på behovet av att samarbeta i ett starkt ekosystem som delar kunskap och där vi kan arbeta branschövergripande med olika initiativ och förbättringsfrågor, säger Jannie Jeppesen, vd på Swedish Edtech Industry.

Vi är en förhållandevis ung bransch och när vi nu etablerat oss har vi för första gången ett forum för samverkan där ökad kvalitet och effektivisering står i fokus.

Vi har redan startat flera branschövergripande initiativ för att underlätta och få smarta ekosystem på plats ute på skolorna och i utbildningssystemet för vuxna. Edtechkartan har alltmer blivit ett nav för det arbetet.

”Vi går med i Swedish Edtech Industry för att vi är övertygade om att samarbete mellan edtechaktörer är essentiellt för sektorns utveckling.” – Jalal Nouri, vd EdAI Technologies

EdAI Technologies är en startup grundad av forskare från Stockholms Universitet som fokuserar på att utveckla innovativa AI-baserade utbildningsteknologier. Just nu utvecklas en AI-baserad lärplattform för grundskola, gymnasium och universitet som är byggd för att stödja datadrivet lärande, undervisning och skolförbättring.

Edtech: Står för Educational Technology. Branschen omfattas av en bredd av tjänster och produkter såsom läromedel, lärresurser, provverktyg, lärplattformar, administrativa system, hårdvara, nätverk, kommunikationslösningar och kompetens.

Swedish Edtech Industry är en ideell förening och branschorganisation som verkar för att Sverige skall bli det ledande landet i världen på att utnyttja digitaliseringens möjligheter och effekter i utbildningssystemet. Föreningen verkar för en fri och sund marknad, som säkerställer innovation och tillväxt, bygger kunskap i och utanför nätverket och driver kvalitetsfrågor. Branschföreningen vänder sig till edtech-bolag som har det formella utbildningssystemet som marknad, från förskola upp till och med universitet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>