Fler internationella studenter än någonsin inför hösten 2023
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Fler internationella studenter än någonsin inför hösten 2023

Fler internationella studenter än någonsin inför hösten 2023

Publicerat av: Redaktionen

Högskolan Väst antar 932 nya internationella studenter inför hösten 2023.

Det är en rekordökning på över 50 procent jämfört med förra året och motsvarar den näst största ökningen i Sverige.

932 nya mastersstudenter, från hela världen, har antagits till mastersprogram på Högskolan Väst till hösten 2023. Förra året var motsvarande siffra 615, vilket innebär en ökning med 51.5 procent i år. Med den ökningen placerar sig Högskolan Väst som nummer två på listan av de lärosäten med störst ökning i landet.

Nationellt har antalet antagna ökat med 6,7 procent, skriver UHR. Läs mer om antagningen till höstens internationella masterutbildningar.

– Det känns helt fantastiskt att vi även i år ser en stor ökning av internationella sökande till våra mastersprogram, säger Tomas Bengtsson, ansvarig för den internationella studentrekryteringen vid Högskolan Väst. Det är extra roligt är att många av våra ingenjörsprogram har fått fler sökande, då vi vet att många av våra samarbetspartners är i stort behov av de kompetenserna.

Fler internationella studenter än någonsin inför hösten 2023Några av de program som ökat mest i antalet antagna studenter är:

  • Master in Sustainable Development
  • Master in Leadership in Digitalised Organisations.
  • Master in AI and Automation
  • Master in Manufacturing Engineering
  • Master in Cybersecurity

Många av Högskolan Västs internationella mastersprogram är fortfarande öppna för sen anmälan. Det innebär att det slutgiltiga antalet antagna studenter ännu inte är känt. Och den 5e april genomförs urvalet för det internationella kandidatprogrammet International Programme in Politics and Economics (IPPE).

– Nu kommer vi arbeta med att få studenterna väl förberedda inför sin ankomst i augusti och jag håller tummarna för att de inte ska bli så stora problem med att få uppehållstillstånd, såsom var fallet 2022, avslutar Tomas Bengtsson.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>