Hem REPORTAGE Nätverkande och inspiration med Lin i London

Nätverkande och inspiration med Lin i London

Publicerat av: Redaktionen

Samma onsdag som Bett-show 2020 kickade igång startade Lin Education i vanlig ordning upp sitt evenemang för året i London.

Där slutar dock likheterna.

Nätverkande och inspiration med Lin i LondonSom IT-pedagogen tidigare berättat valde Lin i år att flytta från den del av London där Bett hölls till mer centrala Russel Square. Lins gäster bodde i år Kimpton Fitzroy Hotel, en kort promenad från Mary Ward House där eventet kickades igång.

IT-pedagogen fick nöjet att tala med Emma Lindberg – marknadschef på Lin Education och ansvarig för årets event med temat ”Prepare to evolve”.

Minuterna innan den första inspiratören skulle äntra scenen uttryckte en glad Emma Lindberg att förberedelserna gått jättebra. Att Lin satt sin prägel på Mary Ward House var omöjligt att missa.

Gröna flaggor vid entrén, gröna skyltar inne i byggnaden där t o m trappan till det gröna konferensrummet eventet till ära var försedda med gröna heltäckningsmattor.

På frågan om vilka förväntningar Emma Lindberg hade så här minuterna innan allt skulle dra igång blev svaret: ”Jag förväntar mig lärorika och roliga dagar med fokus på nätverkande, kunskapsutbyte och inspiration”.

Att nätverkande och inspiration hade satts i fokus syntes tydligt i årets upplägg. Fjolårets Edventure Rooms  var ersatta med något som skulle kunna liknas vid grupparbeten. Emma Lindberg förklarade:

”Lin talks – d v s seminarier med inspiratörer inleder som vanligt. Sedan är tanken att våra deltagare ska lösa problem i grupp dag 2. Problemen – som givetvis är verklighetsnära och skolnära – ska presenteras av Lin, sedan har grupperna inspiratörerna som talade under första dagen som stöd när de ska problemlösa”.

Problemen, eller casen som Emma kallar dem, är indelade i fem områden som tillika är de spår deltagarna haft möjlighet att välja – ungefär som fokusområden. Områdena följer här: Lärmiljöer, Uppmärksamhet, Innovation och effektivisering, Ledarskap och Datastödd skolutveckling.

Tanken var inte alls svår att förstå. Lins idé var att Londondagarna skulle kännas tydligt kopplade till den verkliga skolvardagen och greppet att låta deltagarna lösa problem tillsammans kändes som ett tydligt nätverksuppmuntrande grepp. Emma Lindberg berättade sedan att grupperna skulle få presentera sina lösningar på fredagens mingelkväll. Att casen var ledarinriktade rimmade väl med att Lins huvudmålgrupp 2020, som IT-pedagogen berättade i december, var skolledare.

När dagarna är över har vi ett snack med igen med en mycket nöjd Emma Lindberg.

Nätverkande och inspiration med Lin i London 3”Det har gått jättebra allting, det är inte bara vi på Lin som känner oss nöjda utan även våra besökare verkar hålla med. Den feedback vi har fått har varit rakt igenom positiv”, säger Emma och tillägger  det helhetsbetyget från deltagarnas utvärdering är det bästa Lin någonsin fått under tio år i London.

Det som tycks vara mest uppskattat är den verklighetsanknytning som erbjudits, att innehållet var av det slag att det kan tas med till hemmaplan för fortsatt arbete. Även att gruppen i år var mindre har enligt deltagarna gjort det enklare att nätverka.

Upplägget med att i grupp få lösa problem som man som skolledare faktiskt möter i vardagen här gjort att uppgifterna har känts meningsfulla för deltagarna. Att dessutom först ha fått lyssna på ett antal inspiratörer/experter under första dagen för att sedan ha dem som hjälp vid lösandet av uppgifterna var särskilt lyckat. Även de efterföljande redovisningarna flöt som planerat menar Emma och  kommer att sammanställas och skickas till varje deltagare.

Nöjda arrangörer på Lin Education, nöjda konferensdeltagare samt att all flöt på och gick enligt plan är de parametrar som gör att Emma Lindberg på Lin kan känna att det hon sade till IT-pedagogen i december: ”Vi vill att deltagarna ska få ut maximalt av sin Londonvistelse vilket innebär internationellt utbyte med skolledare, besök i skolor men givetvis även möjligheter att besöka Bett show” faktiskt har infriats.

Lin Education lämnar London med till synes mycket nöjda deltagare i år. När det bär av för dem till London nästa gång – ja det får framtiden utvisa. Vad som däremot är klart och alldeles färskt är att Lin Education har startat ett samarbete med Bokmässan. En nyhet som IT-pedagogen glädjande nog blir först ut med.

”Redan till hösten 2020 kommer ett liknande arrangemang som Prepare to evolve genomföras fast på hemmaplan”, berättar Emma Lindberg och fortsätter: ”Vi blir partners till Bokmässans temasatsning Digital kultur och lärande. Vårt mål är att tillsammans skapa en hållbar mötesplats för skolutveckling samt förena digitala och analoga format”.

Vi tackar Emma Lindberg och Lin för tio framgångsrika år i London och önskar dem lycka till på årets bokmässa.

Av: Mattias Lundqvist

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>