Skolplattformen Meitner tar in kapital och etableras på fler skolor
Hem TEKNIK Skolplattformen Meitner tar nu in kapital och etableras på fler skolor

Skolplattformen Meitner tar nu in kapital och etableras på fler skolor

Publicerat av: Redaktionen

Skolplattformen Meitner tar in cirka 16,7 miljoner kronor i en nyemission.

Kapitalanskaffningen är en del av accelerationen för att möta den växande efterfrågan och etableringen på flera skolor, samt bolagets första kommuner som kunder. 

— Vi har nu vårt första skolår bakom oss i ryggen, där vi bland annat har vunnit upphandlingar för våra tre första kommuner. Vi har högt tryck och intresse från marknaden, och vi växlar upp för att möta det, både med mer personal och tekniska resurser. Vi är tacksamma att våra investerare har fortsatt förtroende för vår skolplattform när vi nu skalar upp för att möta efterfrågan. Under våren har vi rekryterat för att förbereda oss inför kommande läsår för att kunna hantera de nya inkommande skolor och kommuner som valt att skaffa vår plattform. Vi har förhoppningar om att kunna hjälpa många fler skolor och kommuner, säger Adrian Andersson, vd för Meitner.

Skolplattformen Meitner tar in kapital och etableras på fler skolor

Adrian Andersson, Foto: Elliot Nyhlin

Meitner är uppstickaren som utmanar de övriga skolplattformarna genom att erbjuda en helhetslösning som har byggts utifrån pedagogers och elevers behov. De flesta skolor använder idag flera olika system för närvarorapportering, kommunikation och schemahantering. Verktygens funktion är att underlätta för användaren, men snarare har de digitala verktygen som använts bidragit till stress och merjobb. Meitners mål är att underlätta och att plattformen ska ge ett mervärde för användaren, så att man kan lägga mer tid på undervisning och mindre tid på administration.

— Vi har höga ambitioner för användarvänlighet, att det ska vara så pass lätt att använda att lärare inte ska behöva utbildningar för att komma igång med plattformen, både för att spara tid åt skolpersonalen och minska arbetsbelastningen. Korta implementationsprocesser innebär också att kunden sparar kostnader. Vi möts av en hög efterfrågan och vill påtvinga förbättring också hos andra IT-leverantörer inom skolan, säger Adrian Andersson.

Meitner är en digital plattform för skolor, där tjänster som idag finns i olika plattformar samlas i samma tjänst. Tjänsten grundades 2019 av då 20-årige Adrian Andersson. De har sedan start rest cirka 50 miljoner i kapital. Bland skolorna som använt Meitner det senaste läsåret finns för-, grund- och gymnasieskolor över hela landet. Idag är det drygt 100 skolor som signerat avtal med Meitner.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>