Ny omgång av uppskattad sommarkurs i spelutveckling
Hem EFTER PLUGGET Ny omgång av uppskattad sommarkurs i spelutveckling

Ny omgång av uppskattad sommarkurs i spelutveckling

Publicerat av: Redaktionen

Det blir en tredje omgång av Summercamp by Boden Game Camp. 

Projektet ger deltagarna en chans att ta ett första steg mot en framtid inom dataspelsbranschen.

– Jag skulle verkligen rekommendera utbildningen till alla som är intresserade av spelutveckling och datorer, säger Helena Hallman vars son har gått kursen.

Svensk spelutveckling är en exportnäring som verkar på en i hög grad global marknad. Spelbranschen har på några årtionden vuxit från en hobby för entusiaster till en världsomspännande industri med kulturell och ekonomisk betydelse. I Sverige har den vuxit fram som en ny slags basindustri.

I sommar startar en ny omgång av Summercamp by Boden Game Camp. Under tio veckor får 15 personer en introduktion till spelutveckling i Boden Game Camps toppmoderna lokaler på Boden Business Park i Sävast. Efter avslutad summercamp finns möjlighet att plocka ut betyg i kurserna Tillämpad programmering och Gränssnittsdesign, som är CSN-berättigade.

Helena Hallmans son Isac är en av dem som har gått kursen.

– För Isac har det verkligen varit ett lyft. Han tyckte att det var fantastiskt och ville egentligen inte komma hem på kvällarna för att det var så roligt. Att sedan få göra detta tillsammans med likasinnade är ju också någonting som lyfter personen, säger Helena Hallman och fortsätter:

– Jag skulle verkligen rekommendera utbildningen till alla som är intresserade av spelutveckling och datorer.

Summercamp öppnar även dörrar för vidare studier inom spelutveckling.

Ny omgång av uppskattad sommarkurs i spelutveckling

Summercamp: Efter avslutad summercamp finns möjlighet att plocka ut betyg i kurserna Tillämpad programmering och Gränssnittsdesign, som är CSN-berättigade. Foto: Boden Business Park

Som för Victor Vuorijärvi från Luleå. Efter sommarkursen 2021 började han plugga till speltestare på Futuregames utbildning på Boden Game Camp. Idag jobbar han heltid inom spelindustrin på studion Sharkmob i Malmö.

– För två år sedan hade jag inte en aning om var jag skulle vara idag, så tack Summercamp, säger Victor Vuorijärvi.

Summercamp by Boden Game Camp är ett samarbete mellan Bodens kommun, Luleå kommun, FCV Sverige och Previous AB.

FAKTA SUMMERCAMP
• Tillämpad programmering
• Gränssnittsdesign
• Spelutveckling som yrke

När? 12 juni–18 augusti.
Ansök senast: 14 maj.
Anmäl ditt intresse genom att maila: andravagar@fcvsverige.se
Glöm inte att lämna dina kontaktuppgifter!

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>