Hem NYHETER Ändrade statsbidragsvillkor ska göra det enklare att erbjuda lovskola

Ändrade statsbidragsvillkor ska göra det enklare att erbjuda lovskola

Publicerat av: Redaktionen

För att ge skolhuvudmän bättre förutsättningar att erbjuda mer lovskola till de elever som behöver det genomförs nu tillfälliga ändringar som gör det lättare för huvudmän att ta del av statsbidrag för lovskola.

Lovskola kan vara ett framgångsrikt stöd för elever som med anledning av coronapandemin har haft svårare förutsättningar att nå kunskapskraven i en eller flera kurser eller ett eller flera ämnen.

Ändrade statsbidragsvillkor ska göra det enklare att erbjuda lovskola

Av den anledningen har statsbidraget för undervisning under skollov förstärkts och drygt 120 miljoner kronor har öronmärkts för ändamålet.

Nu har regeringen beslutat om tillfälliga ändringar som gör det lättare för huvudmän att ta del av statsbidraget. Det handlar bland annat om förenklingar av hur bidraget betalas ut till huvudmännen.

Coronapandemin innebär även att många lärare är hemma med symptom och att andra har en hårt pressad arbetssituation.

För att lovskola ska kunna erbjudas även om det inte finns behöriga och legitimerade lärare att tillgå kommer det tillfälligt vara möjligt att få statsbidrag för lovskola även om undervisningen bedrivs av andra personer som är lämpliga med hänsyn till utbildning eller erfarenhet.

Regeringen öppnar också för att statsbidraget kan användas till lovskola för elever som har avslutat gymnasieskolan utan att ha tagit gymnasieexamen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>