Hem TEKNIK Linköpings universitet bjuder in 6o gymnasietjejer/ickebinära till att testa livet som teknikstudent

Linköpings universitet bjuder in 6o gymnasietjejer/ickebinära till att testa livet som teknikstudent

Publicerat av: Redaktionen

6-7 november 2019 anordnar Tekniska högskolan vid Linköpings universitet Quintek-dagarna för tjejer/ickebinära i årskurs 3 på gymnasiets naturvetenskapliga och tekniska program.

Aktiviteterna pågår under två dagar och är en introduktion till studier i teknik och naturvetenskap.

Syftet är att få fler tjejer att vilja plugga teknik – gärna på Linköpings universitet!

Linköpings universitet bjuder in 6o gymnasietjejer/ickebinära till att testa livet som teknikstudent

– Vi ser att intresset för teknik är lika stort hos pojkar och flickor i början av grundskolan, men att det förändras allt eftersom de växer upp och formas i den miljön de befinner sig i.

Vi tror att det är fler tjejer som skulle kunna tänka sig att plugga till ingenjör, bara de får en tydligare och mer positiv bild av vad det innebär. Genom Quintek får eleverna bra förebilder, säger universitetslektor Lasse Alfredsson, som leder arbetet i Nämnden för skolsamverkan.

Eventet Quintek arrangeras av Nämnden för skolsamverkan vid Linköpings universitet, i år för 41:a gången.

60 tjejer/ickebinära bjuds in att komma och testa livet som student. De får lyssna på föreläsningar, träffa andra kvinnliga studenter, göra spännande laborationer, gå på sittning, åka till Campus Norrköping och även besöka Visualiseringscenter C.

Gymnasisterna kommer från olika delar av landet och övernattar tillsammans i Campushallen, Campus Valla.

– I år är intresset enormt! Anmälningarna har rasat in efter att anmälningssidan öppnades på Linköpings universitets webb i oktober, säger Louise Martin Linge, projektledare för Quintek.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>