Antonia ”Anty” Johnson är Månadens Nätängel december 2022
Hem SÄKERHET Antonia ”Anty” Johnson är Månadens Nätängel i december 2022

Antonia ”Anty” Johnson är Månadens Nätängel i december 2022

Publicerat av: Redaktionen

Försäkringsbolaget MySafety tilldelar Antonia ”Anty” Johnson utmärkelsen Månadens Nätängel i december för hennes arbete med att lyfta fram och stötta personer som har blivit utsatta för näthat.

Det är främst genom dialog med Antys poddgäster lyssnare får ta del av berättelser om näthat, kärlek och rasism.

Med Månadens Nätängel vill mySafety lyfta fler individer och organisationer som gör det där lilla extra under året. Det instiftades 2015 som en reaktion mot den allt hårdare tonen på nätet. Priset syftar till att uppmärksamma alla de som motverkar näthat och bidrar till att göra nätet till en tryggare, trevligare samt mer inspirerande plats. Anty har nu utsetts till Månadens Nätängel i december med följande motivering:

”Anty tilldelas utmärkelsen Månadens Nätängel för hur hon aktivt lyft diskussioner om näthat och rasism på olika plattformar, men främst vid medverkan i olika podcasts. Lyssnarna får ta del av unika berättelser som ger en inblick i hur näthat kan manifestera sig och vilken extremt negativ inverkan det har på den som utsätts. Anty använder sina kanaler på ett sätt som bidrar till en ökad medvetenhet om näthat och dess konsekvenser, samtidigt som hon lyfter fram att kärleken är det viktigaste. Något som förtjänar att uppmärksammas.”

– Jag är otroligt tacksam för denna utmärkelse och lovar att alltid göra mitt yttersta för att sprida kärlek och positivitet via mina sociala kanaler, säger Antonia ”Anty” Johnson.

Tidigare Månadens Nätänglar är bland annat artisten Molly Sandén, skådespelaren Eva Röse samt forskarna Katja Gillander Gådin och Helené Dahlqvist.

Antonia ”Anty” Johnson är Månadens Nätängel december 2022

Antonia ”Anty” Johnson

­– Vi ser hur Anty använder sin plattform för att öppna upp för en dialog om näthat och rasism och för att öka förståelsen runt dessa ämnen, vilket ligger i linje med Månadens Nätängels värderingar. Därför utser vi med glädje Anty till Månadens Nätängel, säger Daniel Elfvendahl, VD på mySafety Försäkringar.

Hjälp mySafety Försäkringar att hitta fler nätänglar

Vill du tipsa om en nätängel eller anmäla dig själv?

Lägg upp en bild på sociala medier och använd hashtagen #månadensnätängel eller maila till mysafety@wenderfalck.com.

Kriterier för att kunna bli Månadens Nätängel:

  • Håller god ton på nätet och bemöter aldrig hat med hat
  • Använder nätet för att driva opinion inom sin fråga
  • Uppmuntrar till, stöttar, inspirerar eller bidrar till ett bättre samhällsklimat
  • Sänker sig aldrig till rasism, sexism, homofobi, förtal, hot eller trakasserier

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>