Cedergrenska inleder kvalitetsdialoger med Skolverket och SPSM
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Cedergrenska inleder nu kvalitetsdialoger med Skolverket och SPSM

Cedergrenska inleder nu kvalitetsdialoger med Skolverket och SPSM

Publicerat av: Redaktionen

I slutet av januari möttes Skolverket, Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) och Cedergrenska för att inleda återkommande kvalitetsdialoger tillsammans.

Kvalitetsdialogerna är bland annat inriktade på samtal om likvärdighet samt de sju framgångsfaktorer som tagits fram och som bygger på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Cedergrenska inleder kvalitetsdialoger med Skolverket och SPSMDessa framgångsfaktorer handlar om förtroendefullt klimat, hälsofrämjande skolmiljö, kompensatoriska insatser, kompetent ledarskap, professionell utveckling, systematiskt kvalitetsarbete med undervisningen i fokus samt tydlig roll- och ansvarsfördelning.

Representanter från Skolverket och Specialpedagogiska skolmyndigheten samt skolchef, rektor och koncernens skolutvecklare deltog i den mycket givande dialogen.

Samtliga medverkande uppfattade kvalitetsdialogerna som mycket inspirerande och utvecklande. Dessa ska inte jämföras med granskning av skolors kvalitet som Skolinspektionen ansvarar för.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>