Hem Debatt Flera seminarier kring det digitala lärandets möjligheter i Almedalen i år

Flera seminarier kring det digitala lärandets möjligheter i Almedalen i år

Publicerat av: Redaktionen

Årets Almedalsvecka i Visby innehåller fler programpunkter som rör skola och skolutveckling än någonsin tidigare.

Almedalsveckan i Visby inleds i år den 2 juli och innehåller mer än 3200 programpunkter under åtta dagar med fokus på dialog, debatt och delaktighet.

Flera seminarier kring det digitala lärandets möjligheter i Almedalen i år

Flera seminarier i veckan utgår från forskningsprojektet “Det digitala lärandets möjligheter” som Gleerups driver tillsammans med Samsung och Atea Skola.

Gleerups arrangerar/medverkar i tre seminarier:

De tre största fällorna i digitaliseringen av skolan – hur kan de undvikas?

Måndagen 3/7 kl 14:00-15:00
Plats: Joda Bar och kök, Skeppsbron 24

Diskussion tar sin utgångspunkt i forskningsprojektet ”Det digitala lärandets möjligheter” där 13 klasser på fem högstadieskolor runt om i Sverige har fått förutsättningar för att kunna digitaliseras fullt ut, med nödvändig tillgång till kompetensutveckling, teknik och digitala läromedel under tre år. Men hur har det gått när två år har passerat? Vilka är de faktiska fallgroparna som vi inte hade räknat med?

Medverkande: Matilda Wiklund, Lektor i pedagogik, Örebro universitet, Amelie Wahlström, Rektor, Vålbergsskolan, Sofie Nilsson, Lärare, Vålbergsskolan, Lena Hallengren, Riksdagsledamot, Socialdemokraterna, Camilla Waltersson Grönwall, Riksdagsledamot, Moderaterna, Carl Heath, Forskare och Designer, RISE Interactive, Matz Nilsson, Förbundsordförande, Sveriges Skolledarförbund, Ulrika Askengren, (Moderator), bitr Generalsekreterare, Scouterna

Framtidens läromedel är redan här men vad väljer skolorna?
Tisdagen 4/7 14:45-15:30
Plats: Karamellboden, Södra Kyrkogatan 7

Skolan är inte digitaliserad bara för att en rad datorer finns på plats. Fullfölj digitaliseringen genom att ta ett samlat grepp även kring det pedagogiska innehållet. Skapa nya möjligheter med hjälp av en ny typ av digitala läromedel. Ta gärna med din egen dator om du vill testa själv. Seminariet vänder sig till dig som är intresserad av skolans digitalisering och vänder sig till dig som är skolledare, IKT-pedagog eller lärare.

Hur påverkas lärarrollen i en digitaliserad skola?
Tisdagen 4/7 16:00-17:00
Plats: Karamellboden, Södra Kyrkogatan 7

Hur rustar vi bäst lärare och lärmiljön utifrån ett digitalt perspektiv med förutsättningar för att utveckla metoder som stärker dem i sin nya lärarroll? Med utgångspunkt i projektet “Det digitala lärandets möjligheter” där fem högstadieskolor och 13 klasser i Sverige just nu digitaliseras diskuterar vi utmaningar, erfarenheter och framgång. Välkommen att mingla, diskutera och utbyta erfarenheter kring digitaliseringen av skolan med skolmänniskor från hela Sverige.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>