Utbildningsmässa lockar över 2 000 gymnasieelever
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Utbildningsmässa lockar nu över 2 000 gymnasieelever

Utbildningsmässa lockar nu över 2 000 gymnasieelever

Publicerat av: Redaktionen

Den 9 mars fylls campus på Högskolan Väst av studieintresserade gymnasieungdomar från regionen.

Då arrangeras utbildningsmässan Utbildning Väst.

Här kan man träffa lärare och studenter som ger svar på frågor om alla utbildningar som högskolan erbjuder.

– Det är ett unikt tillfälle att få inspiration till framtida studie- och yrkesval. Utöver montrar med alla våra utbildningar kommer vi bland annat att erbjuda ett antal miniföreläsningar som ger inblick i några av inriktningarna på våra utbildningar, säger Evelina Olsson, projektledare och studentrekryterare på Högskolan Väst.

Utöver detta blir det en del inspirerande aktiviteter att ta del av. Inom området Hälsa & Vård kan man till exempel delta i HLR Race och vid en annan monter man kan få svar på hur många lampor man kan få i gång genom att cykla så fort som möjligt.

Utbildningsmässa lockar över 2 000 gymnasieeleverElever från flera kommuner
Högskolan Väst har anordnat Utbildning Väst sedan 2008 och har genom åren välkomnat tusentals blivande studenter och besökare. Men efter några år av andra former av mässor under pandemin är det nu alltså dags för en fysisk mässa igen. Förutom elever från skolor i Trollhättan bussas även elever från Stenungssund, Kungälv, Uddevalla, Åmål, Lidköping, Vänersborg och Strömstad till högskolan.

– Det känns fantastiskt bra och kul att vi kan öppna dörrarna igen och möta alla intresserade ungdomar face-to-face. Jag vill verkligen uppmana alla som är nyfikna på att plugga att komma hit och ta chansen att bli inspirerade och få svar på sina frågor, säger Evelina.

Andra lärosäten finns på plats
Flera andra lärosäten kommer också att finnas på plats såsom Lunds universitet, Jönköping University, Göteborgs universitet, Chalmers Tekniska Högskola, Högskolan i Skövde och KTH (Kungliga Tekniska Högskolan). Det finns också några arbetsgivare och samverkanspartners till högskolan på plats såsom Vattenfall AB, NU-sjukvården, Drivhuset vid Högskolan Väst och Lantmäteriet.

Praktisk info
Dagen är uppdelat i två likadana pass mellan dels klockan 10-12 och dels klockan 13-15. Under lunchen håller mässan paus och det finns möjlighet att köpa lunch i Restaurang Västan, café Västan eller på Centralcaféet, alla tre på campusområdet. Mässan är kostnadsfri och öppen för alla!

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>