Barnens Löpsedlar med årskurs 6 på Wasaskolan
Hem EFTER PLUGGET Barnens Löpsedlar med årskurs 6 på Wasaskolan

Barnens Löpsedlar med årskurs 6 på Wasaskolan

Publicerat av: Redaktionen

I år genomför vi projektet Barnens Löpsedlar med årskurs 6 på Wasaskolan i Södertälje.

Sjätteklassarna arbetar med temat ”Dröm om en annan värld”.

De utgår från något de tycker är orättvist i sin vardag, sen har de fått drömma om hur en framtida löpsedel skulle kunna se ut när orättvisan är löst.

Barnens Löpsedlar med årskurs 6 på Wasaskolan

I år genomför vi projektet med årskurs 6 på Wasaskolan i Södertälje.

Grafikens Hus driver sedan 2016 det återkommande projektet Barnens Löpsedlar, ett konstprojekt som genom grafiska tekniker och konstnärligt arbete ger barn och unga utrymme att uttrycka sin eget syn på hur det är att leva i Södertälje i dag. Genom projektet vill Grafikens Hus synliggöra barnens egna berättelser av samtiden och låta andra få ta del i deras framtidsvisioner. Med Barnens Löpsedlar vill vi ge eleverna stöd i att hitta nya sätt att formulera tankar kring identitet, nutid och framtid samt att visa upp dessa uttryck i det offentliga rummet.

Det här är ett av de sista projekten som Grafikens Hus genomför i Södertälje innan flytten vid årsskiftet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>