Hem TEKNIK Använd surfplattan för att hjälpa ditt barn att utvecklas

Använd surfplattan för att hjälpa ditt barn att utvecklas

Publicerat av: Redaktionen

Allt eftersom tekniken utvecklas sker förändringar i vår vardag. En surfplatta ses ofta som ett smidigt verktyg för att sköta kontorsarbete eller se på film.

Men det finns även goda möjligheter för att använda surfplattan i ditt barns uppfostran.Använd surfplattan för att hjälpa ditt barn att utvecklas

En surfplatta är väldigt enkel för ett barn att använda och du kan även hitta gott om appar och verktyg som kan hjälpa ditt barn i uppväxten.

Sedan finns det såklart möjlighet att se på tecknat och barnprogram via streamingtjänster, något som många barn idag redan använder surfplattan till.

En surfplatta är väldigt barnvänlig

En surfplatta är relativt liten och är väldigt lätt. Den har samtidigt en större skärm än en mobiltelefon, vilket gör det lättare för barnet att använda den. Det här gör plattan till ett bra alternativ och du kan ganska enkelt lära barnet hur tekniken fungerar.

Du kan sedan hitta gott om utbildningsappar som kan hjälpa ditt barn. Beroende på åldern hittar du allt från enklare pussel och spel, till mer avancerade appar som kan lära barnet om olika språk, matematik och liknande ämnen. Det gäller att man hittar appar som är lämpliga för barnets ålder och kunskapsnivå. Om barnet redan går i skolan kan det vara aktuellt med minnesspel som handlar om matte, språk och kultur. 

När det handlar om yngre barn bör du istället fokusera på enklare spel som är riktade till barn under sex år. Ofta har de olika apparna en angiven ålder som du kan använda som en referens.

Surfplattor är inte en lyxvara

När surfplattor var en ny teknik, var priset högt för den som nödvändigtvis skulle ha en bra surfplatta. Det finns fortfarande dyra modeller, men du kan ofta få tag i en väldigt billigt om du tittar på de lite enklare modellerna. Samtidigt kan du köpa en begagnad iPad eller Samsung om du vill hålla nere priset. En begagnad modell kan fortfarande vara i gott skick och fungera i flera år efter att du har köpt den.

När du köper en ny surfplatta bör du framförallt fundera över vilken storlek och vikt som passar ditt barn. En del modeller har en stor och behändig skärm, men är istället mycket dyrare och tyngre än andra modeller. Om ditt barn är väldigt litet kan det vara bättre att titta på en mindre modell. Det finns också speciella modeller för den som vill ha en lättare vikt, dessa är ofta lättare än en tunn bok och är lätt att använda även för ett yngre barn.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>