The Hamrin Foundation finansierar samhällsnyttig forskning vid Jönköping International Business School
Hem FORSKNING Handlingskraft och utveckling – alla studenter bjuds in till 100° Karlstad

Handlingskraft och utveckling – alla studenter bjuds in till 100° Karlstad

Publicerat av: Redaktionen

Den 17 november är det dags för 100° Karlstad – ett av Värmlands största och mest välbesökta evenemang för näringslivet.

Nytt för i år är att alla studenter från Karlstads universitet bjuds in att ta del av allt som erbjuds under dagen.

Den 17 november ses näringslivet för att kompetensutveckla och nätverka på 100° Karlstad. Inspirerande exempel från hela landet finns på plats!

– Vi vill inspirera och hylla alla fantastiska företagare som sätter Karlstad och Värmland på kartan, de bidrar till arbetstillfällen och platsens utveckling, säger Frida Nilsson (C) ordförande i tillväxtutskottet, Karlstads kommun.

Utbyte med studenter från universitetet

Programmet har satts ihop utifrån önskemål och utmaningar som näringslivet står inför. En stor utmaning för många är kompetensförsörjning och det är också en anledning till att studenterna på Karlstads universitet bjuds in att gratis vara med under dagen.

– Det blir ett perfekt tillfälle för företagen och studenterna att knyta värdefulla kontakter med varandra. Ett bra sätt att få upp ögonen för företag man kanske inte kände till innan, säger Helena Wiktelius, projektledare för 100° Karlstad.

Lyfter häftiga och innovativa företag

Dagen avslutas med lunchseminarium, vilket är nytt för i år. Det finns sex olika teman att välja mellan. Exempelvis kan du ta del av Nexer Tech Talent som berättar om dagens Techtalangers förväntningar eller låta dig inspireras av Testhuset kring hur du hittar de oslipade diamanterna som lyfter din organisation framåt.

– Ett levande och framgångsrikt näringsliv är en av förutsättningarna för att Karlstadsregionen ska fortsätta vara livskraftig och attraktiv. Den 17 november lyfter vi några av alla häftiga och innovativa företag som bidrar till detta, säger Henrik Degert Grahn, näringslivschef Karlstads kommun.

The Hamrin Foundation finansierar samhällsnyttig forskning vid Jönköping International Business School

Helena Rimfjäll Wiktelius, projektledare 100° Karlstad, Viktor Strömwall student Karlstads universitet, samt med i styrgruppen för 100° Karlstad och Henrik Degert Grahn, näringslivschef Karlstads kommun.

På kvällen blir det gala med middag och prisutdelning. Kvällen leds av komikern och programledaren Marika Carlsson.

100° Karlstad äger som vanligt rum på Karlstad CCC och totalt tio priser kommer att delas ut under festliga former.

Nya priser för i år är:
•Värmlands Kooperation – Årets kooperativ och Årets kooperativa eldsjäl, samt
•Embracer Group/The Great Journey – Årets spelentreprenör

Dessutom delas dessa priser traditionsenligt ut:
•Karlstads kommun – Årets Sola
•Karlstads universitet – Årets Samverkanspris
•Löfbergs – Family Business Award
•Effect Management – Good to Great Award
•Karlstad Handel & NWT Media AB – Årets Butik
•Swedbanks – Företagarpris
•Compares – Innovationspris
•Visit Karlstad Möten, Karlstads kommun och Visit Karlstad Member – Årets Mötespris

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>