Ökat söktryck på Folkuniversitetets gymnasieskolor i Skåne
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Ett ökat söktryck på Folkuniversitetets gymnasieskolor i Skåne

Ett ökat söktryck på Folkuniversitetets gymnasieskolor i Skåne

Publicerat av: Redaktionen

På Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg är söktrycket i år det högsta någonsin, och på Einar Hansengymnasiet har söktrycket ökat med 58 procent.

På Johannes Hedberggymnasiet har samhällsprogrammet 145 förstahandssökande, mot förra årets 59.

Naturvetenskapliga programmet har 95 förstahandssökande, mot förra årets 72. Även det genomsnittliga betygssnittet hos de antagna har ökat.

Elever talar väl om skolorna

Ökat söktryck på Folkuniversitetets gymnasieskolor i Skåne– En faktor kan vara att vi har fått nya fina lokaler. Men framförallt tror jag att våra elever är väldigt viktiga. De är positiva, glada och engagerade och talar väldigt väl om skolan, Säger Marie Andersson, rektor på Johannes Hedberggymnasiet. Hon menar också att personalens dagliga engagemang syns i söksiffrorna.

Även Einar Hansengymnasiet i Malmö, som också erbjuder samhällsvetenskapligt och naturvetenskapligt program, visar upp en mycket positiv trend med ett ökat söktryck på totalt 58 procent.

– Vi är en liten och trygg skola där personalen jobbar hårt för att alla elever ska få den hjälp de behöver. Det ger resultat. Våra elever berättar gärna för andra om skolan på ett fördelaktigt sätt. Betydligt fler känner till oss idag än för bara fem år sedan, säger Johan Holgersson, rektor på Einar Hansengymnasiet.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>