Hem NYHETER Årets produktionstekniska student är utsedd

Årets produktionstekniska student är utsedd

Publicerat av: Redaktionen

Victor Igelmo, student vid masterprogrammet Intelligent Automation, mottog 28 maj priset ”Årets produktionstekniska student” under Produktionstekniska dagen på ASSAR.

Han mottog priset för sitt projektarbete där han designat AR-upplevelser för industrin.

Den 28 maj hölls årets Produktionstekniska dag, med temat ”Få det att hända med strategi och produktionsteknik”. Arrangemanget var helt och hållet digitalt och livesändes från ASSAR Industrial Innovation Arena i Skövde. En av programpunkterna var att utse Årets produktionstekniska student.

Årets produktionstekniska student är utsedd 2

Victor Igelmo, student vid masterprogrammet Intelligent Automation, mottog 28 maj priset ”Årets produktionstekniska student” på ASSAR. Bild:Anna German

Årets vinnare, Victor Igelmo, läser sista terminen på masterprogrammet Intelligent Automation vid Högskolan i Skövde, och fick under dagen motta en prissumma på 10 000 kronor för sitt examensarbete ”Implementerande av plattform för Internet of Things”.

– Jag är väldigt glad och tacksam över att Högskolan i Skövde gav mig möjligheten att arbeta med all den här fantastiska utrustningen så att jag kunde fortsätta utvecklas och bli bättre, säger Victor Igelmo.

Designar AR-upplevelser för industrin

I sitt projekt har Victor designat förstärkt verklighet-upplevelser (augmented reality, AR) för industrin. De har varit kopplade till en sakernas internet-plattform (Internet of Things), vilket har gjort dem medvetna om kontext och kan skapa värde genom data.

Idén till projektarbetet kom från Volvo. Företaget arbetar för att använda den här typen av system i en återtillverkningsanläggning, där AR skulle kunna bidra med visuell och användbar information, på ett tillförlitligt och skalbart sätt.

– AR kan användas på många olika sätt, och vi har siktat på att försöka möjliggöra att återvinna produkten efter produktens livscykel. Vi tror att AR kan användas i flertalet aspekter av att återvinna produkten, vilket kan leda till en stor vinst för både industrin och miljön, säger Victor Igelmo.

– Framåt skulle jag vilja arbeta med omkonfigurering, där det går att använda informationen från sakernas internet-plattformen, inte bara för att visa information, utan också för att möjliggöra att arbetet anpassas och konfigureras om, säger Victor Igelmo.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>