Nordic International School Ystad startar i höst
Hem SkolNivåGrundskola Nordic International School Ystad startar i höst

Nordic International School Ystad startar i höst

Publicerat av: Redaktionen

Intresset har varit stort inför den planerade starten av Nordic International School Ystad och nu inleds antagningen till höstterminsstarten 2022.

Det innebär att Ystad till hösten får en ny grundskola med internationell profil och fokus på forskningsbaserad undervisning och ordning och reda.

– Vi är mycket glada över det stora intresset för starten av Nordic International School Ystad och vi kommer inom kort att skicka ut de första antagningsbeskeden inför hösten 2022, säger Mr Erik Ramberg, etableringsansvarig på Nordic International School.

Nordic International School Ystad startar i höst

Nordic International School Ystad startar i höst – nu inleds antagningen

Skolan hade i slutet av november ett mycket välbesökt informationsmöte och i dagsläget står nästan 350 elever i kö till de kommande åren.

Nordic International School kommer vara belägen på Björnstjernegatan 10 på Regementsområdet och fullt utbyggd erbjuda årskurs 4-9. Till hösten startar skolan upp med årskurserna 4-7 och renoveringen av skolans lokaler kommer snart att inledas för att i augusti vara redo att välkomna de nya eleverna.

Nordic International School finns i flera svenska städer och driver grundskolor med internationell profil. Skolorna särskiljer sig genom att ha höga krav på ordning och reda, utbilda tvåspråkigt på svenska och engelska och ha ett tydligt fokus på elevernas kunskapsutveckling. Skolorna tillämpar skoluniform för elever och klädkod för personal och rekryterar lärare både från Sverige och andra delar av världen.

Antagningsprocessen inleds i början av februari och antagningserbjudanden skickas då ut till vårdnadshavare med barn i kö inför hösten 2022. Antagningen sker utifrån ködatum.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>