Hem Efter plugget Avegas Hello World!-stipendiat vill bli spelutvecklare

Avegas Hello World!-stipendiat vill bli spelutvecklare

Publicerat av: Redaktionen

Hanna Skogberg är 12 år och har ett brinnande intresse för programmering.

Nu har hon fått Avegas stipendium, som ger en lägervecka i Hello World!s regi i sommar med andra unga som vill lära sig mer om programmering och kod.

Avegas Hello World!-stipendiat vill bli spelutvecklare

Hanna Skogberg, 12 år

Hanna kom till Avegas sommarfest i Stockholm den 19 maj och tog emot stipendiet som Avega har instiftat i samarbete med den ideella organisationen Hello World!, en allmännyttig ideell förening med syfte att främja digitalt skapande. I samband med det fick vi en chans att prata med henne om hennes intresse och planer för framtiden.

Intresset för programmering väcktes tidigt. Redan som nioåring fick Hanna en egen dator och började koda via organisationen Geek Girls Mini.

– Jag går på Geek Girls varje torsdag. Mest programmerar jag i Scratch och html, men jag har provat javascript också. Sedan jobbar jag en del i WordPress också, säger Hanna.

Intresset väcktes av storasyster Alexandra som också programmerar och som var på Hello World!s läger förra året. Annars är det ingen av Hannas kompisar som är intresserade av programmering.

– Det roligaste med lägret ska bli att träffa andra som också gillar att programmera. Sedan ska det såklart bli kul att lära mig mer också.

Hanna tror att skälet till att inte fler är intresserade av programmering är att det är svårt i början och då ger många upp. Hennes tips är att prova sig fram.

– Till slut löser man det, säger Hanna glatt.

Desto fler tycker att det är roligt med spel. Det tycker Hanna också. Hon spelar bland annat Sims och Minecraft och i framtiden vill hon bli spelutvecklare.

– Min syster vill designa spel, så jag tänker att jag kan utveckla dem, säger Hanna med ett brett leende.

Vi på Avega är väldigt glada över att kunna bidra en bit på vägen. Utöver stipendiet fick Hanna en present – givetvis ett datorspel!

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>