Binogi och Liber i digitalt samarbete för att stötta elever och lärare i jakten på världens bästa läromedel
Hem TEKNIK Binogi och Liber i ett digitalt samarbete för att stötta elever och lärare i jakten på världens bästa läromedel

Binogi och Liber i ett digitalt samarbete för att stötta elever och lärare i jakten på världens bästa läromedel

Publicerat av: Redaktionen

Binogi och Liber inleder digitalt samarbete för att stödja elever och lärare ytterligare.

– Vi har många gemensamma användare med Liber. Att samarbeta med andra är viktigt för att kunna göra skillnad i vardagen. Vi ser andra aktörer och leverantörer i branschen som branschkollegor, berättar regionchef Maria Henriksson på Binogi.

– Våra respektive innehållsexperter har lagt stor möda på att genom tydliga länkningar skapa snitslade banor mellan våra olika lösningar. I det arbetet har vi sett hur väl vi kompletterar varandra; och vi är nu nyfikna på att få feedback från våra gemensamma användare, säger Joke Palmkvist, partneransvarig på Liber.

Binogi och Liber i digitalt samarbete för att stötta elever och lärare i jakten på världens bästa läromedel

Binogi och Liber i digitalt samarbete för att stötta elever och lärare i jakten på världens bästa läromedel.

Genom att skapa en digital brygga från Liber till Binogi underlättar vi lärandet, lockar till nyfikenhet och utmanar eleverna att ställa nya frågor – analogt i klassrummet eller digitalt vid skärmen. Binogi förstärker Libers texter och övningar med animerade ämnesfilmer och interaktiva quiz, som förklarar fakta och sammanhang på ett pedagogiskt sätt.

Binogi och Liber har nu tagit armkrok och kommer att stärka detta samarbete om resultatet uppfattas som positivt.

Målet med samarbetet är att underlätta och stödja användaren men också att bli ännu bättre och dra lärdom av varandra som branschaktörer. För att ta del av detta behöver skolan ha tillgång till både Libers digitala läromedel och Binogi.

– Inom Språkprojektet har arbetssättet från start varit utforskande och evidensbaserat, vi testar alltid olika saker, utvärderar, studerar olika utvecklingsmöjligheter. Så kommer vi också jobba tillsammans med Liber, säger Maria Henriksson.

Joke Palmkvist är tydlig med att man ska utgå från användarens behov, något som sker i just detta samarbete:

– Vårt populära läromedel Spektrum Biologi tillsammans med Binogis animerade lektionsfilmer och uppföljande quiz utgör en stark kombination där text, ljud och bild samverkar.

Liber är ett väletablerat företag som utvecklat läromedel, kurs- och managementlitteratur på läromedelsarenan i mer än 120 år, med marknadsledande positioner när det gäller många tryckta och digitala läromedel. Binogi, som från början hette Studi, har ända sedan 2011 varit en digital aktör att räkna med och har idag ett gediget material i 13 ämnen och på många olika språk. I forsknings- och utvecklingsprojektet Språkprojektet utvecklar Binogi tillsammans med kommunala och enskilda huvudmän lärplattformen Binogi och ett flerspråkigt, multimodalt, inkluderande arbetssätt med syfte att stödja alla elever genom grundskolans kursplaner.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>