BTH återigen utsett till elitidrottsvänligt lärosäte
Hem TEKNIK BTH återigen utsett till elitidrottsvänligt lärosäte

BTH återigen utsett till elitidrottsvänligt lärosäte

Publicerat av: Redaktionen

Blekinge Tekniska Högskola, BTH, har återigen utsetts till ett elitidrottsvänligt lärosäte från och med 2022, tack vare ett ett samarbete med Riksidrottsförbundet.

En god träningsmiljö och anpassad studiegång gör det möjligt för studenterna att kombinera studier med elitidrott.

Vid BTH finns idag BTH idrottsakademi som är ett samarbete mellan BTH, Karlskrona kommun, Karlshamns kommun och RF SISU Blekinge. Idrottsakademin erbjuder en inspirerande träningsmiljö, möjlighet till anpassad studiegång samt professionellt stöd i form av träningsoptimering, idrottsnutrition och prestationspsykologi för att skapa de bästa förutsättningarna för kombinationen elitidrott och studier.

BTH återigen utsett till elitidrottsvänligt lärosäte–Att kunna kombinera elitidrott och studier är viktigt för att Blekinge ska kunna etablera sig som en attraktiv idrottsregion. Med BTH idrottsakademi hoppas vi kunna ge alla idrottare möjlighet att fullt ut satsa på sin idrott samtidigt som de studerar antingen på högskola eller på idrottsgymnasium, säger BTH:s elitidrottskoordinator Martin Söderberg.

Efter ansökan till Riksidrottsförbundet har BTH återigen utsetts att bli ett så kallat elitidrottsvänligt lärosäte under perioden 2022–2026.

–Ambitionen är att så många lärosäten som möjligt ska vilja vara elitidrottsvänliga och därigenom bidra till att kombinationen elitidrott och studier möjliggörs för aktiva oavsett vad och var de vill studera, säger Peter Mattsson, idrottschef Riksidrottsförbundet.

–Idrotten är en viktig del av Karlskrona. Idrott skapar attraktivitet och glädje. Certifieringen kommer att ge ännu bättre förutsättningar för våra studenter att kombinera sin idrott och sin utbildning. För Karlskronas företag skapar certifieringen bra möjlighet till framtida rekryteringar, säger Håkan Eriksson kunskapsnämndens ordförande.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>