iLOQ genomför sin största order i Sverige – Göteborgs grundskoleförvaltning köper låssystem till 15 500 dörrar
Hem TEKNIK iLOQ genomför sin största order i Sverige – Göteborgs grundskoleförvaltning köper nu låssystem till 15 500 dörrar

iLOQ genomför sin största order i Sverige – Göteborgs grundskoleförvaltning köper nu låssystem till 15 500 dörrar

Publicerat av: Redaktionen

iLOQ kommer att leverera låssystem till alla offentliga skolor i Göteborg, vilket motsvarar 15 500 dörrar.

Ordern är den största hittills för iLOQ i Sverige och leveransen börjar ske redan under december i år.

Under första halvåret av 2023 kommer Göteborgs alla offentliga skolors dörrar vara utrustade med iLOQs låssystem S5. Låssystemet introducerades av iLOQ under 2019 och är batteri- och kabelfritt, precis som iLOQs övriga digitala och mobila låssystem. Den energi som behövs ​för att bekräfta behörigheten och upplåsningen genereras med hjälp av rörelseenergin när nyckeln sätts i låset.

Låssystemet minimerar även kostnader när det kommer till nyckelhantering eftersom administratören kan uppdatera tillgång till skolornas dörrar i realtid samtidigt som personalen och verksamheten enbart behöver ha en fysisk nyckel i sin hand till alla skolors dörrar.

“Vi valde iLOQ eftersom kostnad och säkerhet är viktigt för oss. Vi har tidigare haft problem med att vi har behövt byta ut hela låssystem när nycklar har slarvats bort vilket i längden är väldigt kostsamt och med iLOQ slipper vi detta”, säger Peter Granfeldt, utvecklingsledare för säkerhet på grundskoleförvaltningen i Göteborgs stad.

iLOQ genomför sin största order i Sverige – Göteborgs grundskoleförvaltning köper låssystem till 15 500 dörrar“Detta är en affär som vi har arbetat för att få till under sju års tid. Det som gjorde affären möjlig var fokuset på hållbarhet och säkerhet vilket är kärnvärden för iLOQ. Det är otroligt roligt att detta är frågor som avgör en affär för alla i värdekedjan” säger Gunilla Berg, Sales Manager iLOQ.

​iLOQ grundades 2003 i Finland och har under lång tid varit branschledande i Norden och nu även globalt med ett brett sortiment av smarta digitala låsprodukter. Ordern från Göteborgs grundskoleförvaltning är iLOQs största i Sverige och näst största globalt.

”Vi är glada för det förtroende vi fått av Göteborgs grundskoleförvaltning och att de sett värdet av att använda vårt låssystem i alla skolors dörrar som ger dem möjligheten att hålla låssystemen och säkerheten konstant uppdaterad. Vi ser fram emot att arbeta med liknande projekt under 2023 och framåt”, säger Christer Wiberg, landschef för iLOQ Sverige.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>