Hem NYHETER Capgemini ingår partnerskap med Hello World! för att stödja och öka kompetensen inom kodning hos barn och ungdomar

Capgemini ingår partnerskap med Hello World! för att stödja och öka kompetensen inom kodning hos barn och ungdomar

Publicerat av: Redaktionen

Som en del av ambitionen att vara positive architechts of the future, har Capgemini ingått ett samarbete med Hello World!, en allmännyttig ideell organisation som har som syfte att främja digitalt skapande.

Som en del av samarbetet kommer Capgemini att utbilda och träna barn och ungdommar i kodning och programmering.

Capgemini ingår partnerskap med Hello World! för att stödja och öka kompetensen inom kodning hos barn och ungdomar

Capgemini ska stödja Hello World! med att träna barn och ungdommar i kodning och programmering

Sverige är en ledande nation i den digital utvecklingen, med teknologiföretag såsom Skype, Spotify och Klarna som visar vägen, och programmerare är det vanligaste yrket i Stockholm[1]. En ny rapport från Capgemini visar emellertid att det finns en ökande talangklyfta,där hälften av organisationerna i Sverige säger att klyftan har ökat i deras organisationer de senaste åren. För att minska den här klyftan , arrangerar Hello World! sommarläger och meetups där barn lär sig kodning och får utforska all den magi man kan skapa med digitala verktyg.

”Vårt mål är att tända 10 000 digitala stjärnor innan 2020. Med Capgeminis hjälp och deras nätverk kan vi växa oss ännu starkare och nå ut till flera barn. Våra partners är avgörande för vår existens och vi är mycket glada för att ha Capgemini med på vår resa,” säger Dag Wolters, grundare och VD för Hello World!

Som en del av samarbetet, kommer Capgemini att fokusera på digital integration och framtida färdigheter för barn i Sverige, genom att utbilda och träna barn i kodning och programmering.

Capgemini kommer också att dela ut fem stipendier till begåvade flickor och pojkar i åldern 8-18 som har ett brinnanade intresse för programmering.

”Vi är väldigt glada över samarbetet med Hello World! Detta initiativ stämmer överens med vår ambition att bidra till samhället genom vår digitala kompetens. Genom att stödja barn att få digital kunskap rustar vi Sverige för framtida behov som digital nation,” säger Anil Agarwal, chef för Capgemini i Sverige och Norge.

Om Hello World!Hello World! Är en ideell organisation som skall bidra med att ge barn och ungdom en flygande start i vårt digitala samhälle och tända morgondagens digitala stjärnor. Vi arrangerar sommarläger som fokuserar på digital programmering och digitalt skapande, och under skolåret genomför Hello World! meetups på söndagar i Stockholm, Göteborg och Vaxsjö. Vi gör digital kunnskap lättillgängligt för alla barn och ungdomar oavsett bakgrund. Tack vare generöst stöd från våra över 70 partnerföretag erbjuder vi inkomstbaserade priser och hundratals stipendier. Besök oss på www.helloworld.se

[1] https://www.chamber.se/rapporter/programmerare-vanligaste-yrket-i-stockholmsregione.htm

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>