Hem PÅ GÅNG Dags igen för Innovation Camp – 21 timmars non stop utmaning för gymnasieungdomar!

Dags igen för Innovation Camp – 21 timmars non stop utmaning för gymnasieungdomar!

Publicerat av: Redaktionen

För femte året i rad låser 80 – 90 gymnasister in sig nästan i 21 timmar i Tekniska verkens lokaler, för att gnugga geniknölarna och tänka ut innovativa lösningar på ett uppdrag de fått.

Innovation Camp är ett samarbete mellan skola och näringsliv som arrangeras av Ung Företagsamhet i Östergötland och Tekniska verken i Linköping.

Det handlar om en intensiv 21 timmar lång innovationstävling som riktar sig till alla som går på gymnasiet i Östergötland. Mellan 80 och 90 elever, uppdelade i grupper om 4-5 personer deltar. De behöver samarbeta på bästa sätt i grupperna, pressa sig och utmanas för att inom ett knappt dygn nå slutmålet – att presentera den bästa lösningen på ett skarpt case som Tekniska verken gett dem.

Efter 21 timmar, när deltagarna brukar vara som tröttast, är det dags att presentera den förhoppningsvis bästa lösningen på problemet inför en kritisk jury som utser den vinnande gruppen.

Dags igen för Innovation Camp - 21 timmars non stop utmaning för gymnasieungdomar!-Den här tävlingen är lika spännande varje år, inte bara för ungdomarna som medverkar utan också för oss på Tekniska verken! Vi ser Innovation Camp som en av alla pusselbitar som kan hjälpa till att nå vår vision att bli världens mest resurseffektiva region.

Ungdomarnas tankar, idéer och lösningar på det problem vi presenterar, kan förhoppningsvis leda till innovativa resurseffektiva lösningar för framtiden, säger Klas Gustafsson, vice vd Tekniska verken.

-Tekniska verken Innovation Camp är ett bra exempel på hur samverkan mellan skola och näringsliv kan fungera. Deltagarna kommer att ställas inför en ordentlig utmaning och under de 21 timmar som Campet pågår kommer de dels att få en inblick i Tekniska verken verksamhet men också i hur de kan utveckla sin samarbetsförmåga, kreativitet, sociala kompetens, presentationsteknik och mycket mer, ingenting är omöjligt!, säger Malin Ljung, Regionchef Ung Företagsamhet i Östergötland.

Tekniska verken Innovation Camp består av fyra olika faser. Under idéfasen kommer medarbetare från Tekniska verken att bidra med sin expertis och agerar bollplank till alla grupper. Deltagarna får chansen att bland annat stärka sin kreativitet, samarbetsförmåga och problemlösningsförmåga.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>