Hem TEKNIK Mobilearn lanserar digitalt utbildningspaket för samhällsorientering

Mobilearn lanserar digitalt utbildningspaket för samhällsorientering

Publicerat av: Redaktionen

Mobilearn med över 26 000 nyanlända användare i Sverige fortsätter att utveckla sin digitala mobila plattform.

Med mångårig erfarenhet att tillföra relevant samhällsinformation, språkstöd och jobbförberedande åtgärder till Sveriges kommuner utökas nu verksamheten att även tillföra utbildningsföretag och kommuner pedagogiskt framtagna digitala lektionspaket att användas i Samhällsorientering.

Mobilearn lanserar digitalt utbildningspaket för samhällsorientering

Med det nya införandet av ”Mobilearn på lektion” möjliggör Mobilearn en helt ny och unik arbetsmodell för ett interaktivt lärande i samhällsundervisningen där elever och samhällskommunikatörer arbetar tillsammans med ett digitalt läroverktyg i undervisningen. Modellen ökar delaktigheten och engagemanget i Samhällsorientering och går att applicera i kommuners redan befintliga samhällsundervisning likväl som en grundmodell att bygga samhällsorienteringen kring.

Först ut att införa ”Mobilearn på lektion” är Halmstads kommun. Det är även genom ett nära samarbete mellan Mobilearn och Halmstads kommun som det resulterat i att modellen nu erbjuds till andra kommuner. Under hösten inför bl.a. Bollnäs kommun, Gotlands kommun, Sundsvalls kommun och Ånge kommun modellen i sin samhällsundervisning och fler kommuner står på tur att ansluta.

”Med ”Mobilearn på lektion” inför vi nu ett pedagogiskt digitalt lektionsupplägg som kan möjliggöra en större delaktighet och djupare förståelse i samhällsundervisningen i landets kommuner”, säger Magnus Winterman-VD Mobilearn. ”Vi har under lång tid på nära håll följt hur kommunernas utbildningsinsatser genomförts och vi identifierade ganska tidigt att det saknades en modell som ”Mobilearn på lektion”.

Mobilearns digitala utbildningspaket ”Mobilearn på lektion” innefattar;

  • Digitala samhällsboken, Tillsammans för Sverige på flera språk
    (Författad av pedagogen Laid Bouakaz)
  • Mobilearns arbetsmodell för samhällsorientering
  • 8 kompletta lektioner baserat på samhällsboken
  • Övrigt material (Powerpoints, filmer, diskussionskort)
  • Fysisk upplaga av boken

”Som initiativtagare till samarbetet med Laid Bouakaz och med Mobilearn känner jag stor tillfredsställelse att införa ett väl anpassat koncept som ”Mobilearn på lektion” i Halmstads kommun”, säger Houda Axelsson – vuxenutbildningen i Halmstads kommun. ”Jag ser framför mig att många av Sveriges kommuner har stor nytta av samma koncept i sina verksamheter och att vår modell bör ha förutsättningar att kunna bli nationellt infört på sikt”.

Innehållet i boken Tillsammans för Sverige införs digitalt i Mobilearns plattform på svenska och arabiska i september och på tigrinja i oktober. Boken införs sedan på övriga språk som ingår i Mobilearn löpande under hösten.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>