Hem EFTER PLUGGET Hackathon-idé blev verklighet

Hackathon-idé blev verklighet

Publicerat av: Redaktionen

Learning Tools for OneNote vann ett hackathon med en idé som förbättrar läs- och skrivupplevelsen för unga, speciellt de med dyslexi, nu blir idén verklighet meddelar Microsoft.

Hackathon-vinnaren integreras nu i Microsofts program OneNote som en add-in i verktygsfältet, och tillägget är designat för att förbättra läs- och skrivupplevelsen genom att inkludera funktioner som gör klassrumsaktiviteter enklare, så som avancerad diktering och ”focus mode”. Learning Tools for OneNote finns att prova som preview-version på onenote.com/learningtools.Learning-Tools-for-OneNote-improves-learning-for-all-1b

– Vi har sett stor entusiasm från lärare kring hur de använder OneNote i klassrummet för att dela och samarbeta med sina elever. Programmet har verkligen vuxit från att vara ett verktyg för att ta anteckningar till ett sätt att organisera en mängd olika viktiga processer i skolans värld – dessutom stödjer programmet både lärares och elevers kreativa arbete, säger Joke Palmkvist, ansvarig för skola- och högre utbildning på Microsoft.

– OneNote blir mer och mer den samlade punkten i elevernas skolgång.” säger Jerker Porat, Leg. lärare i Ma/Bio/Fy/IoH och numera Teacher Ambassador för Microsoft.

Nyheten presenteras under skolmässan BETT, som hålls i London 20-23 januari, och samlar lärare, rektorer och skolpolitiker från hela världen för att uppdatera sig kring teknikens möjligheter i skolan.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>