Dagens Nyheter om CoSafe o säkerhet i skolorna och CoSafe
Hem SÄKERHET Dagens Nyheter om CoSafe och säkerhet i skolorna 

Dagens Nyheter om CoSafe och säkerhet i skolorna 

Publicerat av: Redaktionen

CoSafe är den marknadsledande skolsäkerhetslösningen som idag används av kommunala och privata huvudmän vars skolor representerar över 80 000 elever runt om i Sverige.

I en ny artikel uppmärksammar Dagens Nyheter våld i närheten av skolor och hur CoSafe kan öka säkerheten i skolorna.

En ny kartläggning från Dagens Nyheter visar att 4 av 10 skjutningar, där någon skadas eller dör i Sverige, sker inom en radie av 150 meter av en förskola eller skola. Granskningen visar också att allt fler skolor har börjat använda en så kallad kriskommunikationsapp, det vill säga CoSafe.

Även SVT uppmärksammade nyligen CoSafe i samband med knivattacken på en skola i Eslöv. Grannskolan hade implementerat CoSafe vid händelsen och idag har fler skolor i Eslövs kommun följt efter för att öka säkerheten t.ex. vid inrymning.

Dagens Nyheter om CoSafe o säkerhet i skolorna och CoSafeFunktionen för inrymningslarm har många skolor efterfrågat mot bakgrund av de allvarliga incidenter som skett på skolor i Sverige senaste åren.

– Vid händelse av allvarlig incident kan skolorna med inrymningsfunktionen snabbt få elever och lärare att stänga in sig i säkerhet snarare än utrymma lokalerna. Personalen kan också kommunicera i appen för att förhindra att desinformation sprids. Det är ett viktigt verktyg som skolorna saknat, säger bolagets VD Alexis Nicou.

CoSafe ska inte bara användas vid allvarliga incidenter utan även till vardags i skolans förebyggande arbete. Framgångsfaktorn har varit att erbjuda en kraftfull och funktionell plattform som samtidigt är väldigt enkel att införa och använda. En av många skolkunder i Stockholm är Campus Konradsberg där Jonny Salviander är Administrativ chef.

– CoSafe erbjuder en enorm trygghet till alla medarbetare. Jag ansvarar för samordning av gemensam säkerhet på fem skolor & två förskolor som ligger utspridda på ett större område. Att kunna kommunicera snabbt kring olika akuta händelser är enormt värdefullt och trygghetsskapande. Vid akuta händelser kan alla både larma & varna de andra enheterna. Till exempel använder vi CoSafe vid försvunnen elev. Mindre än 15 sekunder tar det för informationen med beskrivning och bild att nå ut till alla “sökare”. Rektor kan samtidigt snabbt kontakta både polis och vårdnadshavare. Det är enormt enkelt att använda CoSafe och uppskattat bland både skolledningar och medarbetare, säger Jonny Salviander.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>