Årets lärare i Falkenberg heter Karin Blennskog och jobbar på Thoren Framtid
Hem NYHETER Årets lärare i Falkenberg heter Karin Blennskog och jobbar på Thoren Framtid

Årets lärare i Falkenberg heter Karin Blennskog och jobbar på Thoren Framtid

Publicerat av: Redaktionen

Karin på Thoren Framtid utsedd till Årets lärare i Falkenberg

Detta är en titel hon kan stoltsera med efter att ha nominerats av sina elever och fått utmärkelsen av Lärargalan.

– Det känns superkul och jag är stolt. Det ger mig positiv energi till att fortsätta vara en bra lärare, säger Karin.

”Jag tycker hon är Sveriges bästa lärare för att hon är bra på att lära barn och hon är snäll och rolig! Hon gör att jag vill gå till skolan varje dag!” Tänk att få en sådan beskrivning tillskriven en. Det fick Karin Blennskog, lärare på Thoren Framtid Falkenberg, av sina elever. Denna nominering tilltalade Lärargalans jury som nu har utsett Karin till årets lärare i Falkenberg.

Totalt fick Lärargalans jury ta ställning till över 45 000 nomineringar från elever runtom i Sverige. Aldrig tidigare har lika många nomineringar inkommit.

– Elevernas rekordmånga nomineringar är ett häftigt bevis på hur mycket svenska elever uppskattar sina lärare. Var och en av dessa lärare får mycket fina lovord av sina elever, säger Beata Kull, grundare av stiftelsen Lärargalan i ett pressmeddelande.

Vinnarna utsågs av en jury som analyserade nomineringarna och kvalitetssäkrade de nominerade lärarna. Samtliga jurymedlemmar har koppling till skolan samt kompetens inom yrket, Skolverkets kursinnehåll och läroplan, ledarskap, pedagogik och relationsbygge.

Årets lärare i Falkenberg heter Karin Blennskog och jobbar på Thoren Framtid

Karin Blennskog, årets lärare i Falkenberg, uppmärksammades och uppvaktades med blommor och choklad på skolan.

Varför utsågs då just Karin Blennskog till årets lärare i Falkenberg? Beata Kull, som också själv studerar, motiverar beslutet enligt följande:

– Jag valde detta för att jag tycker hon är bra på att inspirera oss elever. Hon får oss att tänka utanför boxen och testa nya grejer som vi inte tänkt på själva. Hon vill hjälpa oss att bli den bästa versionen av oss själva och få oss att utvecklas till det bättre.

Att det är just Karins elever som nominerat henne betyder väldigt mycket, berättar hon.

– Det är jag är väldigt stolt över. Det är ett tydligt kvitto på att jag har gjort rätt och är uppskattad, säger Karin.

Varför tror du att du är så omtyckt bland eleverna?

– Jag tror på motiveringen jag fick. Jag tycker också väldigt mycket om mitt jobb och det tror jag att eleverna märker.

Vad gör du speciellt som gör att eleverna gillar dig och din undervisning så mycket?

– Jag går aktivt in för att skapa goda relationer och det tror jag är nyckeln. Jag jobbar också för att ha så tydliga strukturer som möjligt.

Karin Blennskog började på Thoren Framtid i augusti i år och undervisar i svenska, matematik, NO, SO, teknik och bild. Dessutom är hon mentor i årskurs fyra.

– Jag tycker om att utvecklas och sökte mig till Thoren Framtid eftersom man här jobbar aktivt med kooperativt lärande. Jag har dessutom egna barn på skolan och de har alltid varit mycket nöjda, säger Karin och fortsätter:

– Att vara lärare innebär så många olika saker och är ett komplext yrke. Det spelar ingen roll att jag har jobbat i många år på andra skolor, att börja på ny skola känns som att börja om från början. Det finns alltid nya saker att lära sig! Här på Thoren Framtid i Falkenberg gör alla mina kollegor ett grymt jobb och de inspirerar och stöttar mig på alla sätt, och det är jag otroligt tacksam för.

Viktoria Hassel, tillförordnad rektor på Thoren Framtid Falkenberg, är väldigt glad över Karins utmärkelse samt att skolan värvat en ny och numera meriterad stjärna.

– Vi är självklart både stolta och glada för att Karin nu jobbar hos oss på Thoren Framtid i Falkenberg. Detta är en extra fin utmärkelse i och med att det är eleverna som nominerar, de vet ju verkligen vad som fungerar, säger hon.

Text: Jesper Råtts

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>