Nackademin tilldelas nya yrkeshögskoleutbildningar inom 3D-spel och byggteknik
Hem SKOLNIVÅEFTERGYMNASIAL UTBILDNING Nackademin tilldelas nu nya yrkeshögskoleutbildningar inom 3D-spel och byggteknik

Nackademin tilldelas nu nya yrkeshögskoleutbildningar inom 3D-spel och byggteknik

Publicerat av: Redaktionen

Idag kom beskedet från Myndigheten för Yrkeshögskolan om vilka utbildningar som startar till hösten 2023.

Antalet utbildningsstarter speglar hur behovet på arbetsmarknaden ser ut och innebär att branscher med kompetensbrist har prioriterats. 

Nyheten för i år är att Nackademin får en helt ny yrkeshögskoleutbildning inom Teknisk 3D artist inom spel.

I dag beviljade Myndigheten för Yrkeshögskolan 11 000 nya utbildningsplatser med start hösten 2023. I årets tilldelning fick Nackademin 12 utbildningar beviljade, varav 10 av dessa är omansökningar på redan befintliga utbildningar och 2 är helt nya yrkeshögskoleutbildningar hos Nackademin. Det innebär att antal sammanlagda utbildningar som startar hösten 2023 nu uppgår till 33 st. Detta resulterar i att ca 2300 studenter kommer att examineras och vara ute på arbetsmarknaden inom de närmsta två åren.

Nackademin tilldelas nya yrkeshögskoleutbildningar inom 3D-spel och byggteknik

Teknisk 3D artist inom spel är en helt ny utbildning på Nackademin som startar hösten 2023

– Vi är otroligt stolta över det fortsatta förtroende vi har fått i årets tilldelning. Nackademin arbetar hårt för att åtgärda den kompetensbrist som vi idag ser i näringslivet. Det gläder oss otroligt att vi nu kan informera alla de arbetsgivare som tagit fram ansökan tillsammans med oss att vi kommer att kunna starta dessa utbildningarna till hösten, säger Nackademins VD, Astrid Westfeldt Corneman, om beskedet från Myndigheten för yrkeshögskolan

En nyhet för i år är programmet Teknisk 3D artist inom spel

Komplexiteten i spel ökar vilket i sin tur ökar kraven på att kunna leverera många smarta tekniska lösningar, något som görs med hjälp av tekniska 3D artister.

I tillägg är IT är ett område som fortsatt ställer krav på nya kompetensbehov, och som beräknas sakna 70 000 medarbetare år 2024. Därför sker ytterligare satsningar på yrkeshögskoleutbildningar inom just IT. Nackademin erbjuder nu sammanlagt 17 YH-utbildningar inom IT.

En annan nyhet för i år programmet VA-projektör som utökar med en distansutbildning.

Högt uppsatta klimatmål med gröna investeringar och elektrifieringen till följd av det, gör att behoven av kompetens förändras. Samhällsbyggnad och byggteknik är ett prioriterat område där det finns ett stort behov av specialistkompetens inom bland annat hållbart byggande, BIM, mark och vatten och Arbetsledare. Nackademin har beviljats omstart på totalt 5 byggingenjörsutbildningar till hösten och erbjuder sammanlagt 14 YH-utbildningar inom samhällsbyggnad och elteknik och energi.

– Vi är stolta och tacksamma över att vårt gedigna kvalitetsarbete och nära samarbete med näringslivet visar sig i detta resultat, och vi ser fram emot många sökanden till dessa eftertraktade yrkesroller, avslutar Astrid Westfeldt Corneman.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>