Hem PÅ GÅNG Hacka för MeToo!

Hacka för MeToo!

Publicerat av: Redaktionen

#MeToo-rörelsen har satt en hel värld i gungning.

Men hur tar vi det vidare?

Hacka för MeToo!

Initiativtagarna bakom #MeToo Hack. Fotografi av Stina Gränfors.

I februari arrangeras ett #MeToo Hack i Göteborg med 100 deltagare och ett mål: att skapa digitala lösningar som kan motverka sexuella övergrepp och trakasserier. Nu behöver vi din hjälp!

Den 3:e februari samlas runt 100 frivilliga programmerare, designers och andra professioner såsom jurister, socionomer, psykologer och genusvetare för att åstadkomma relevanta digitala produkter i svallvågorna efter MeToo-rörelsen.

Arbetet med att samla idéer pågår just nu för fullt, och allt publiceras öppet på hemsidan för vem som helst att arbeta vidare på. Att låta företag ta tempen på sin organisation gällande sexuella trakasserier eller övergrepp genom ett anonymt test på nätet, skapa en guide i att »Ragga med Respekt« eller få hjälp att utveckla en jämställdhetsplan online är några av förslagen som redan kommit in. Som förberedelse för hacket anordnas även ett även ett uppstartsmöte med syftet att bolla idéer samt träffa experterna som kommer följa grupperna genom hela processen.

Nu söker vi din hjälp! Du som kan vara med och stötta oss i vårt arbete via inspiration, idéförslag – eller om vill du vara med och hjälpa till på plats: Tveka inte att höra av dig och lägg gärna upp din idé på vår hemsida!

Läs mer på www.metoohack.se

Initiativtagare är Rebecka Gustin och Joakim Gustin, socionom respektive programmerare, som arrangerar hacket tillsammans med ett gäng hängivna privatpersoner.

Rebecka Gustin om bakgrunden:

– När de första branschuppropen kom i höstas låg jag en kväll och skulle natta barnen. Tankarna och känslorna malde och jag kände: ”Detta får inte bara bli en mediafluga som dör och glöms bort, utan vi måste göra något, JAG måste göra något!”. Jag och min man Joakim klurade själva under ett par veckor kring digitala lösningar men sedan kom idén att engagera fler och arrangera ett #MeToo Hack.

– Det är väldigt kul att så många vill stötta och följa #MeToo Hack och extra roligt att det blev fullt efter bara några dagars öppen registrering. Tillsammans hoppas vi kunna skapa en förändring.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>