Hem NYHETER De är årets vinnare av Läromedelsförfattarnas pris

De är årets vinnare av Läromedelsförfattarnas pris

Publicerat av: Redaktionen

Hippas Eriksson, Ann S. Pihlgren och Rolf Ekelund är vinnarna av Läromedelsförfattarnas pris 2020 – Sveriges tyngsta pris för författare av läromedel och kurslitteratur.

– Vi är stolta över de pristagare vi presenterar idag.

Alla tre är på olika sätt värdiga vinnare av priset, säger Frida Engman, förbundsdirektör Läromedelsförfattarna.

Tyngsta priset

De är årets vinnare av Läromedelsförfattarnas pris

Med årets totala prissumma på 250 000 kronor är Läromedelsförfattarnas pris det tyngsta priset för läromedelsförfattare i Sverige.

Hippas Eriksson tar emot 100 000 kronor i kategori Läromedel, Ann S. Pihlgren tar emot 100 000 kronor i kategori Kurslitteratur och Rolf Ekelund tar emot Läromedelsförfattarnas särskilda pris på 50 000 kronor.
– Jag är så glad och stolt över det här, vilken grej! säger Hippas Eriksson.

En hyllning till författarinsatsen

Syftet med priset är att hylla författarskapet bakom läromedel och kurslitteratur, samt att lyfta deras viktiga roll i Utbildningssverige.
– Juryn vill tacka för alla nomineringar, det har inte varit ett lätt jobb att välja ut de tre vinnarna bland alla förtjänta författare. Men vi känner oss trygga i vårt beslut och stolta över de namn vi idag presenterar, säger Per Kornhall, ordförande, Läromedelsförfattarna.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>