Hem Forskning Högskolestudenter sätter sin prägel på Trollhättan

Högskolestudenter sätter sin prägel på Trollhättan

Publicerat av: Redaktionen

[Sommarläsning] Högskolan Västs 13 000 studenter sätter sin prägel på Trollhättan.

Närheten till allt, gemenskapen och känslan av att hela staden bryr sig är något som studenttrion Filippa Hallnor, Martin Högberg och Erik Pettersson gillar.

Det är ingen tillfällighet att fiket där vi möts lockar med studentrabatt.
– Det märks att Trollhättan är och vill vara en studentstad. Att många butiker erbjuder rabatter är bara ett av flera bevis för det, säger stockholmaren Martin Högberg, som var kårordförande läsåret 2014/2015.

Samlat campus ger vi-känsla

Högskolestudenter sätter sin prägel på TrollhättanErik är ursprungligen från Lilla Edet, som ligger två mil söder om stan, i riktning mot Göteborg. Efter att ha bott och jobbat i Småland, Stockholm och England under ett par år kom Erik tillbaka och läser nu till sjuksköterska på hemmaplan. Han känner ett visst ansvar för att Högskolan Väst ska vara en bra högskola och att alla inflyttade studenter trivs. När det gäller Martin Högberg och Filippa Hallnor behöver han inte oroa sig.
– Jag trivs oerhört bra, försäkrar Filippa, som lämnade Arvidsjaur i augusti 2014.

Filippa, som jämfört med Arvidsjaur känner att hon nu har flyttat till en riktig storstad, gillar att högskolan är en så central del av Trollhättan.
– Att campus ligger samlat gör att man får en annan vi-känsla än vid större universitet, där allt ligger utspritt. När jag kommer till skolan hejar jag på minst tio kompisar på väg till salen.

Erik har nu blivit mer aktiv i studentlivet än han var i början.
– Det gör att jag känner en starkare gemenskap med skolan. Nu har jag både mitt ”vanliga” umgänge och dessutom ett roligt studentliv. Det är en bra kombination.

Studentmixen ger fler perspektiv

Filippa, Martin och Erik går alla tre i klasser med en blandning av yngre och äldre studenter. Några bor i stan, en del är inflyttade och andra dagpendlar. Så ser det ut på de allra flesta program. Tack vare de snabba tågförbindelserna är det många studenter från Göteborg med omnejd.

Högskolestudenter sätter sin prägel på Trollhättan– Jag gillar mixen av studenter. Här finns både det traditionella studentlivet med kårliv, sittningar och tentafester, men också fler perspektiv, tack vare att många befinner sig i olika skeden av livet, säger Filippa, som börjar känna sig som en riktig trollhättebo.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>