Nu öppnar ansökan till Sweden Rock-kollo för hårdrockstjejer och transpersoner

För tredje året i rad öppnar nu ansökan för Sweden Rock-kollo i samband med Sweden Rock Festival, Sölvesborg.

Nu öppnar ansökan till Sweden Rock-kollo för hårdrockstjejer och transpersoner 1Studiefrämjandet vill tillsammans med Sweden Rock fortsätta skapa bättre förutsättningar för unga tjejer som älskar och vill spela hårdrock. Nu öppnar ansökan för tjejer och transpersoner mellan 13–17 år som vill spendera fyra dagar på Rock-kollo i sommar.

Rock-kollot är helt gratis och är i huvudsak finansierat av auktioner av signerade elgitarrer från tidigare kända artister som spelat på Sweden Rock Festival. Läs mer: https://www.swedenrock.com/festival/nyheter/julklapp-med-gott-andamal/a-1606

  • -Rock-kollot är extremt uppskattat, varför Studiefrämjandet tillsammans med Sweden Rock ger unga tjejer och transpersoner ännu en chans att omfamna hårdrocken både praktiskt och teoretiskt under fyra hela dagar, säger Emma Heimersson, Utvecklingsledare Musik, Studiefrämjandet.
  • -Tidigare deltagare har varit lyriska över sin upplevelse på kollot. Är man i rätt ålder och brinner för att spela hårdrock tycker jag verkligen att man ska ta chansen att söka. Vi vågar lova att tjejerna kommer att utvecklas och få en upplevelse för livet, säger Sofia Lindqvist Lacinai, Marknadschef & Vice VD, Sweden Rock.

Mer information: www.studieframjandet.se/swedenrockkollo