Storsatsning ger 80 nya extrajobb som läxhjälpare för högskolestudenter i Göteborg
Hem NYHETER Storsatsning ger 80 nya extrajobb som läxhjälpare för högskolestudenter i Göteborg

Storsatsning ger 80 nya extrajobb som läxhjälpare för högskolestudenter i Göteborg

Publicerat av: Redaktionen

Genom det nystartade samarbetet mellan Göteborgs Stad och icke vinstdrivande organisationen Stiftelsen Läxhjälpen kommer 80 högskolestudenter i Göteborg att få extrajobb som läxhjälpare.

Med start det här läsåret genomförs en storsatsning för att så många elever i staden som möjligt ska ta del av det strukturerade Läxhjälpsprogrammet som drivs av Stiftelsen Läxhjälpen.

Bakgrunden är att nästan 1000 elever i Göteborg gick ut grundskolan utan gymnasiebehörighet läsåret 2020/2021. I samband med detta kommer det att rekryteras 80 högskolestudenter i Göteborg som får extrajobb som läxhjälpare.

“Jag har alltid velat hjälpa barn och ungdomar och Läxhjälpen har gett mig möjligheten att få göra det genom att stötta och bygga relationer med eleverna. Det är viktigt att eleverna har förebilder där vi kommer från olika bakgrunder och har olika erfarenheter som vi kan dela med oss av” -Mario, läxhjälpare.

Storsatsning ger 80 nya extrajobb som läxhjälpare för högskolestudenter i GöteborgAlla högskolestudenter som är boende i Göteborg får nu chansen att söka jobbet som läxhjälpare. Jobbet är avlönat, sker efter skoltid på en för läxhjälparen dedikerad skola och man jobbar alltid tillsammans med andra läxhjälpare i små grupper.

“Vår erfarenhet är att läxhjälparna blir verkliga hjältar och förebilder. Därför är vi väldigt glada för denna stora satsning som görs i Göteborg, där Läxhjälpen på flera sätt kan bidra till en mer hållbar stad. Vi får in fler unga på arbetsmarknaden, högskolestudenter får ett avlönat extrajobb och en bra merit på sitt CV och samtidigt stärker vi skolan och resultaten för många hundra elever i Göteborg.” – Henrik Szabo, generalsekreterare Läxhjälpen

Läxhjälpsprogrammet är gratis för eleverna och riktar sig till de som riskerar att inte klara grundskolan och som går på skolor med resultat under rikssnittet.  Läxhjälpen kommer att bedrivas på minst 12 skolor i Göteborg och ambitionen är att satsningen mellan Göteborgs Stad och Läxhjälpen ska vara långsiktig.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>